redaktions blogg

Populära festivaler i Sverige

Sommaren närmar sig med stormsteg och därmed även festivalsäsongen. I dag finns det en hel rad olika festivaler i Sverige och vi har listat några av dem här nedanför.

Summerburst

Festivaler kring hälsa och välmående

Det har varit en tuff tid för oss alla och det är självklart något som påverkat oss på många sätt. Under pandemin har vi alla påverkats både fysiskt och psykiskt. Vi har arbetat hemifrån och haft begränsad kontakt med andra människor.

Festivaler kring hälsa och välmående

Det har varit en tuff tid för oss alla och det är självklart något som påverkat oss på många sätt. Under pandemin har vi alla påverkats både fysiskt och psykiskt. Vi har arbetat hemifrån och haft begränsad kontakt med andra människor.

Världens bästa festivaler 2021

Världen har på senare fått gå igenom en pandemi utan dess like. COVID-19 har verkligen satt livet på paus och inneburit att de flesta stora sammankomster har behövts skjutas upp. Under denna tid har musiker däremot verkligen visat oss hur musik har förmågan att förena oss alla, oavsett ytligheter som separerar oss.

Därför lockas vi av fartfyllda evenemang

De flesta av oss har en eller flera konsert- eller arenaupplevelser som sparats ner i minnesbanken för evigt och som vi alltid tänker tillbaka på när det gäller höjdpunkter i livet. 

Melodifestival har sagt sitt – men håller bidraget i Eurovision

Svenska folket har röstat fram Tusse som vinnare, men årets startfält i Schlager-EM ser inte ut att ge Sverige några chanser till en eventuell seger. Istället tror experterna på Schweiz, Island och Bulgarien – medan oddsen pekar på önationen Malta.   

Tips inför nästa års festivaler

2020 kommer inte gå till historieböckerna som ett höjdarår för festivalfans. De flesta stora festivaler både i Sverige och internationellt har ställts in och många efterlängtade konserter blir inte av. Men istället för att sörja festivalminnen som aldrig blev av tycker vi att det är ett perfekt tillfälle att i god tid planera för nästa års festivaler så att de blir mer episka än någonsin.

Inte bara spelmusik på spelfestivaler

En musikgenre som har blivit allt vanligare och mer accepterad är spelmusik. Den här genren, som ibland kallas för dataspelsmusik, har mycket gemensamt med filmmusik. Varje stycke och låt har ett syfte. Det ska samverka med den visuella bilden för att förstärka och hjälpa till att förmedla de känslor som skaparen vill att spelarna ska känna. Genren har blivit så stor att det finns hela orkestrar som enbart spelar spelmusik. 

Varför festivaler är så härliga

Festivaler är bland det härligaste man kan äga sig åt. Tänk att njuta av härlig musik utomhus samtidigt som man umgås med sina vänner och kanske även hittar kärlek.

Konsert för Avicii på Friends Arena - en ikon skall hyllas

Den 5 december kommer något som många entusiaster och fans har väntat på länge - nämligen hyllningskonserten till den store och nyligen avlidne Avicii (Tim Bergling). Konserten kommer att hållas på Friends Arean i Stockholm och  många stora artister och DJs kommer att hålla i trådarna och spela både sin egen och mixad musik. Aviciis musik har förtrollat en hel värld och förändrat house- och musikbranschen från grunden.

Prenumerera på innehåll

Hitta ett jobb hos LeoVegas