Varför festivaler är så härliga

Festivaler är bland det härligaste man kan äga sig åt. Tänk att njuta av härlig musik utomhus samtidigt som man umgås med sina vänner och kanske även hittar kärlek.

Festivallivet har allt. Du får träffa nya människor som ofta har liknande intressen som du själv och kanske till och med samma musiksmak. Samtalsämnena är oändliga kring konserterna och det skapas en särskild gemenskap som pågår under och mellan festivalerna. Många kan känna en samhörighet som är svår att ersätta någon annanstans. Att få träffa alla nya spännande och intressanta människor varvat med att lyssna på musik är helt underbart.

Olika stilar på festival

Något av det roligaste på festivaler är även de olika subkulturerna som kommer fram. Många går all in för en klädstil och det finns flera olika stilar som passar bra för festivallivet. Somliga kanske förknippar festivalfirandet med ett lite mer hippie-aktig look som för tankarna till Woodstock-festivalen, andra kanske ser chansen att klä sig i samma stil som sin favoritakt på festivalen. I och med sociala mediers utbredning är det såklart vanligt att man vill visa upp sin outfit för omvärlden. Kanske har det påverkat klädselns betydelse ytterligare när det kommer till festivalkläder. Att se alla olika stilar är en av många härliga saker med festivallivet.

Lollapalooza i Sverige

Tidigare var det ännu vanligare med festivaler där man faktiskt övernattar i tält på festivalen. De finns kvar idag som till exempel på Roskildefestivalen i Danmark, men idag är det även vanligt med festivaler där besökarna själva löser boendet i närheten av festivalen. Så fungerar det till exempel rent logistiskt på Way Out West som anordnas i Göteborg. En annan festival är den stora internationella Lollapalooza som äntligen kom till Sverige för första gången under sommaren 2019. Även här är det en festival dit man kommer de olika dagarna, men inte behöver bo och campa. Du träffar istället de andra härliga människorna på festivalområdet.


Hitta ett jobb hos LeoVegas