Festivaler kring hälsa och välmående

Det har varit en tuff tid för oss alla och det är självklart något som påverkat oss på många sätt. Under pandemin har vi alla påverkats både fysiskt och psykiskt. Vi har arbetat hemifrån och haft begränsad kontakt med andra människor.

Nu när det börjar bli bättre har flera festivaler kring hälsa och välmående kommit upp. De fokuserar på sätt för hur man ska må bättre och hantera den sociala isoleringen som det inneburit att arbeta hemifrån. Bland annat Hälsa & Fitness festivalen i Kalmar och Free Mind and Body festivalen. Festivalerna har i olika avseenden fokuserat på samma grundläggande sak, att vi ska må bättre. 

Det är svårt att hålla sig välmående både fysiskt och psykiskt när man inte längre rör på sig och inte heller träffar andra människor. En sak som kan göra en stor skillnad är då friskvårdsmassage som kan göra en riktigt stor skillnad för dig som arbetar hemifrån. Vilket även flera festivaler tar upp då det minskar stressen och pressen du kan uppleva. 

Massage gör en skillnad när du arbetar hemifrån 

Att sitta hemma och arbeta är svårt för de flesta under en längre period. Det blir en social isolering som gör att man mår sämre. Även med möten som kan hållas digitalt är det inte samma sak som att arbeta på ett kontor. Självklart sitter man inte heller lika bra hemma då man sällan har samma stolar och bord att sitta vid. 

Det gör att man sitter fel och får värk i rygg och axlar. Genom att få regelbunden friskvårdsmassage kan man minska spänningarna. Det frigör även kroppens egna må bra hormoner. Som gör att du mår bättre och upplever att det blir enklare att må bättre. Samtidigt som det även gör att du får en social interaktion som minskar den sociala isoleringen. 

Friskvårdsmassage är därmed något som kan innebära att du får en större möjlighet att hålla humöret uppe. Dessutom innebär det att du mår bättre i längden. Minska stressen, pressen och smärtan som kan finnas i både rygg och axlar genom att gå på massage. Det går även i många fall att få hembesök om det skulle passa dig bättre.


Hitta ett jobb hos LeoVegas