Sziget Sziget!

Ja det är dags att göra lite reklam för den bästa festivalen igen, nämligen Sziget-festivalen i Budapest, Ungern!

Jag skrev om alla fördelar med denna fantastiska festival redan förra året, så gå in och läs det inlägget, det ligger fortfarande kvar!  Where The Action Is och Peace & Love ska hinnas med innan också, men de festivalerna skrivs det ju redan så mycket om här, så jag koncentrerar mig på den bästa, nämligen Sziget!

Det är någon månad kvar, festivalen håller på 12-16 augusti, men om ni funderar på att åka, så är det dags att agera redan nu, för det krävs ju viss planering med flygbiljetter och eventuellt boende om man inte campar.

Vårat Stockholmsgäng består i år av inte mindre än 13 personer som ska bo utspridda i entrala Budapest på fyra ställen, men i samma stadsdel. Billigt att hyra lägenhet är det, vi betalar 125 Euro/person för sju nätter i en stor lägenhet med tre dubbelrum.

Vår vän härifrån Festival-info "Longliverocknroll" campar som vanligt, och en annan börjar ju bli till åren, så man föredrar en skön säng inne i stan att sova i, men om man föredrar campingen, så är det så långt från griseriet på Hultsfred och Roskilde man kan komma, nej, rent och snyggt är det, och standarden är likvärdig den på en svensk "riktig" camping!

Flygresan bokade vi med Norwegian för drygt 1000 kr t.o.r., nu har det gått upp till 1700 såg jag, det lönar sig ju att boka tidigt, som alltid. Festival-biljetten köpte vi före första maj, så då tjänade vi 30 Euro på det, den kostar nu 180 Euro med camping och 150 utan. Billig mat och dryck som vanligt inne på området, tippar att en stor öl kostar ca 15 kr i år.

Programmet då? Ja, det är otroligt mångsidigt, som vanligt, förutom de ca 600 banden på ett trettio-tal scener, så är det som vanligt teater, dans, akrobater och allt möjligt annat som man inte ser på andra festivaler.

De största musiknamnen i år är: Placebo, Faith No More, The Offspring, Lily Allen, The Prodigy, Fatboy Slim, IAMX, Nouvelle Vague, Snow Patrol, The Ting Tings, Die Toten Hosen, Bloc Party, Primal Scream, Pendulum, The Subways, Editors, Klaxons, Manic Street Preachers, Danko Jones, Maximo Park, Calexico, Woven Hand, Khaled, Boban Markovic, Tricky, White Lies, Backyard Babies, Gwar, Life Of Agony, Turbonegro, Deathstars, Eric Prydz, mfl. mfl...och det här är ju uppenbarligen bara en bråkdel av alla härliga artister!

Förutom ungrare, så är det mest tyskar, engelsmän och fransmän man ser på festivalen, någon enstaka svensk har ibland förirrat sig hit, men det är inte så vanligt, även fast det verkar bli fler för varje år!

Hoppas jag kan locka med mig någon till i år då, tex han som inte kunde åka till Roskilde. Vad ska du dit för? Det är ju bara skit-band i år, och du kommer billigare undan, och du får en betydligt häftigare upplevelse!

Fråga gärna om festivalen om ni undrar något, det blir åttonde året på raken för mig!

MVH

Festivaldjävul

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas