Putte i Parken rapport!

DETEKTIVBYRÅN +++
Scen: Lilla Cirkus
Bäst: En annan typ av disco
Sämst: Tiden de spelar på
Publik: 750

Efter att ha sett Detektibyråns magiska spelning på Arvikafestivalen tidigare i år, tvivlade jag starkt på om denna spelning skulle kunna toppa det. Jag fick rätt, helhetsintrycket var dock bra även om det inte var samma sinnesstämning här som på Arvika. Frågan är vad som påverkade att Lilla Cirkus inte fylldes till bristningsgränsen? Beror det på den tidiga speltiden, eller att intresset för DB inte är så stort hos PIP besökarna. Kombinationen av de båda faktorerna bidrar troligen vilket även påverkar spelningen i sig.

MONEYBROTHER ++++
Scen: IP
Bäst: Blow him back into my arms & Reconsider Me
Sämst: att han inte spela It's been hurting all the way with you Johanna
Publik: 3 000

Moneybrother bevisar vilken bra liveartist han är, och blandar svenska låtar som dom vet ingenting om oss med engelspråkiga Born under a bad sign. Det finns inte mycket att klaga på för det är iprincip klanderfritt, om man ska vara petig så saknade jag min favoritlåt med Pengabrorsan ( Läs sämst). Annars är den lite taniga publikuppslutningen eller felplaceringen av Moneybrother på den största scenen det enda jag har att påpeka från en mycket somrig samt svänging spelning.

BACKYARD BABIES +++++
Scen: Dalen
Bäst: Stämningen
Sämst: inget
Publik: 6 000

Mörkret faller över Karlskoga och det är först då den stora massan pallrat sig till Putte och hans park. Markus Krunegård ha fel som säger att rocken spelar ingen roll längre. Dregen & Co bevisar nog för varenda kotte som såg dem på PIP att rocken lever och att Backyard är glödheta övertygar de som tvivlar. Enkel men ack så snygg ljusshow, bra tryck i publiken och bra sång och Dregen. Magnifikt.

MILLENCOLIN ++++
Scen: IP
Bäst:No Cigar
Sämst: Låtarna har lite för lite variation en stund
Publik: 6 000

Skaterock av högklass på stora scenen gör succé! Millencolin lirar trallvänlig skatepunk från Örebro och flörtar lite med Karlskoga publiken. Låtar som No Cigar och Fox gör succé i mörkret.

Tack PIP, bilder kommer imorrn!

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas