Festivaler kring hälsa och välmående

Det har varit en tuff tid för oss alla och det är självklart något som påverkat oss på många sätt. Under pandemin har vi alla påverkats både fysiskt och psykiskt. Vi har arbetat hemifrån och haft begränsad kontakt med andra människor.

Nu när det börjar bli bättre har flera festivaler kring hälsa och välmående kommit upp. De fokuserar på sätt för hur man ska må bättre och hantera den sociala isoleringen som det inneburit att arbeta hemifrån. Bland annat Hälsa & Fitness festivalen i Kalmar och Free Mind and Body festivalen. Festivalerna har i olika avseenden fokuserat på samma grundläggande sak, att vi ska må bättre. 

Det har varit svårt att hålla sig till välmåendet både fysiskt och psykiskt när man inte rört på sig och inte heller träffar andra människor. En sak som kan göra en stor skillnad är då friskvårdsmassage som kan göra en riktigt stor skillnad för dig som arbetat hemifrån under en längre tid. Under pandemin har friskvårdsmassage kunnat genomföras hemifrån, men i takt med att allt fler återgår till arbetet erbjuder en del aktörer företagsmassage med massage på jobbet som ett populärt alternativ – något som även flera festivaler tar upp då det minskar stressen och pressen du kan uppleva.

Massage gör en skillnad

Oavsett om man sitter på kontoret nu eller fortsatt jobbar hemifrån så kan massage göra skillnad på ens välmående. Har du inte utforskat hälsofördelarna med massage så uppmärksammar Expressen en rad intressanta punkter som du kanske inte ens hade koll på. 

Många av oss har växlat mellan ergonomiska och oergonomiska bord, vilket gjort att våra kroppar förändrats. Fel inställningar gör att man sitter fel och får värk i rygg och axlar. Genom att få regelbunden friskvårdsmassage kan man minska spänningarna. Det frigör även kroppens egna må bra hormoner. Som gör att du mår bättre och upplever att det blir enklare att må bättre. Samtidigt som det även gör att du får en social interaktion som minskar den sociala isoleringen, som du kanske blivit van vid. 

Friskvårdsmassage är därmed något som kan innebära att du får en större möjlighet att hålla humöret uppe. Dessutom innebär det att du mår bättre i längden. Minska stressen, pressen och smärtan som kan finnas i både rygg och axlar genom att gå på massage. Det går även i många fall att få hembesök om det skulle passa dig bättre.


Hitta ett jobb hos LeoVegas