Tips inför nästa års festivaler

2020 kommer inte gå till historieböckerna som ett höjdarår för festivalfans. De flesta stora festivaler både i Sverige och internationellt har ställts in och många efterlängtade konserter blir inte av. Men istället för att sörja festivalminnen som aldrig blev av tycker vi att det är ett perfekt tillfälle att i god tid planera för nästa års festivaler så att de blir mer episka än någonsin.

Oavsett om det är en festival här hemma i Sverige eller någon av de internationella storfestivalerna såsom Coachella finns det mycket du kan göra redan nu för att få ut det mesta av din upplevelse. 

Spara i tid

Festivalbiljetter är dyra och för en svensk större festival såsom Way out West i Göteborg får man räkna med att biljetten går på ca 1 500 kr. Utöver detta tillkommer givetvis resor, boende och mat. Om du tvingats ställa in dina festivalplaner detta år kan det vara en god idé att stoppa undan semesterkassan på ett separat konto och låta det ligga kvar till nästa år. På det sättet har du nästa års festivalsommar redan betald utan att behöva snåla mer.

Packa väskan

Det kanske kan låta lite extremt att packa väskan redan nu men det finns gott om saker det är lätt att glömma bort när man packar väskan dagen innan och genom att köpa några av dessa saker redan nu kan du försäkra dig om att inget viktigt glöms bort. 

Saker såsom ett bra festivaltält, kylväska, kamera och en slitstark ryggsäck är alla otroligt viktiga för en lyckad festival. Genom att det inte blev något av i år kan du dra nytta av tillfället att uppgradera din festivalutrustning när bra erbjudanden dyker upp då butiker rear ut sitt sortiment.

Till sist finns chansen att bunkra upp med annat som kan vara bra att ha med sig för att hålla skärpan under en lång festivalhelg. Saker som vätskeersättning, grönt te-extrakt och CBD-olja kan vara till stor nytta under en period när det ofta blir lite dåligt med sömn och kroppen hela tiden bombarderas med nya intryck. Du kan läsa mer om CBD-olja och hur den kan hjälpa dig hålla dig skarp hos Cibdol.

För dig som planerar att dricka mer alkohol än normalt under festivalen är det extra viktigt att ta väl hand om kroppen och läsa på om de preparat du tar med dig så att du inte kraschlandar och missar din drömkonsert. 

Vidga dina vyer

Till sist är detta år det perfekta tillfället att leta efter en helt unik upplevelse till nästa år. Är du en gammal festivalräv som främst besökt stora välkända festivaler kan 2021 bli året då du vidgar dina vyer och besöker några mindre och mer nischade festivaler. Folkmusikfestivalen Urkult och elektronikainriktade Norbergfestivalen är två exempel på spännande festivaler som ger en helt unik upplevelse. 

Så för att sammanfatta det hela är vårt råd att du inte låter den missade festivalsommaren 2020 dämpa ditt humör. Ta istället den extra tiden att förbereda dig, spara pengar, samla på dig allt du behöver och hitta nya festivaler att besöka. Efter regn kommer solsken och vi är fullt inställda på att sommaren 2021 kommer bli den bästa festivalsommaren någonsin!


Hitta ett jobb hos LeoVegas