Pontuss blogg

Hardcore och Punk på Tribute i Sandnes

Hardcore och Punk bjöds det på i lördags på Tribute i Sandens (Norge) av tre lokala akter, Krank, Kurt Tank och Rank N’File. Först ut var Krank, ett ganska ungt band med unga musiker som helt klart har potential och gör en godkänd spelning. Det är kraftfull modern hardcore som det oftast bjuds på i låtarna. Det som saknas under konserten är det egna soundet, ikväll lät dem många gånger som banden som de kanske vill låt som. Vilket ibland kan vara bra, men jag tror dock att ett band behöver hitta sin egen stil och sitt sound.

Kvelertak har Folken i ett järngrepp 2010-12-11

Kvelertak är nog ett av de mest omskrivna bandnen i Norge under 2010 både publik och resensenter har lovordat gruppen. Kvelertak har i år hunnit med att släppa debutalbum, två turer i Europa och en hel del spelningar i Norge. Det självbetitlade albumet kan vara något av det bästa som har hänt norsk rock på flera år.

Skambankt värmer i novemberkylan på Folken i Stavanger

Skambankt bildades redan 1994 men upplöstes 1995, för att återbildas 2003, och är idag ett av Norges större och intressanta rockband. I lördags stod Stavangers lokala favoriter på scenen på Folken.

Rått og Råde 2010

Rått og råde eller RxR som den också kallas är en helt ny festival som arrangeras i Stavanger, Norge. För att vara debutåret hade festivalen en väldigt namnkunnig lineup med bland annat Ozzy Osbourne, The Prodigy, Aha, Band of Horses med flera. Festivalen är vad man kan kalla en stadsfestival då den i princip ligger mitt i ett bostadsområde, och ska man titta på den trend bland festivaler vi sett de senaste åren kan det vara ett smart beslut att arrangera en stadsfestival i stället för den klassiska bo-i-tält festivalen.

Prenumerera på innehåll

Hitta ett jobb hos LeoVegas