Kvelertak har Folken i ett järngrepp 2010-12-11

Kvelertak är nog ett av de mest omskrivna bandnen i Norge under 2010 både publik och resensenter har lovordat gruppen. Kvelertak har i år hunnit med att släppa debutalbum, två turer i Europa och en hel del spelningar i Norge. Det självbetitlade albumet kan vara något av det bästa som har hänt norsk rock på flera år.

Kvällens konsert på Folken är en efterlängtad konsert, Kvelertak har inte spelat i Stavanger sedan Rått og Råde tidigare i år och det märks att publiken vill se bandet i kväll. Under förbanden skanderas Kvelertak, kan tyckas vara otacksamt för förbanden men det var Kvelertak som var kvällens huvudattraktion, det fanns det inget att tvivla om.

Kvelertak är bra på skiva, men de är minst lika bra live. De spelar med en otrolig säkerhet tillsammans och med mycket stor energi, inte nog med att de har släppt ett av årets bästa skivor de är nog ett av de bästa liveakter jag sett i år också. Kvelertak live är något extra som verkligen rekommenderas om du får chansen. Konserten i kväll är precis så bra som man kunde förvänta sig, och just nu är det svårt att hitta några svagheter i Kvelertak, det är ett otroligt tryck från scenen och bandets material fungerar perfekt på den här intima scenen. Det enda man väntar på nu är att det ska komma mer material, för just nu är det bara en skiva, och det kommer bli spännande att se vad dem kommer att åstadkomma under 2011. Konserten innehåller hela debutalbumet och det spelas med en otrolig fart och energi. Kvelertak vet också exakt hur man får igång publiken som verkar älska kvällens konsert.

För dem som inte fått chansen att se Kvelertak än kommer det komma en hel del nya chanser under nästa år då de ska ut på vägarna både i Europa och Norge.
Text av Victoria Hiim Egeland

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas