Skambankt värmer i novemberkylan på Folken i Stavanger

Skambankt bildades redan 1994 men upplöstes 1995, för att återbildas 2003, och är idag ett av Norges större och intressanta rockband. I lördags stod Stavangers lokala favoriter på scenen på Folken.

Folken är en välkänd scen för Skambankt som spelat här många gånger genom åren, och publiken känner dem lika väl. Tidigare i höst skrev vi om deras spelning på festivalen Rått og Råde, där publiken var otroligt laddade för den konserten. Denna kväll i november på en mer intim scen som troligen var slutsåld var publiken i en otrolig laddning inför konserten. Det märks att Skambankt är ett av Norges mest lysande rockband nu och att den lokala publiken tagit dem till sina hjärtan. Det sjöngs och skrålades ett bra tag innan de klev på scenen och bandet fick ett otroligt gott mottagande av en publik som kan deras texter väl trotts att ett par öl runnit ner. Inramning var helt enkelt perfekt för kvällen, till det kan tilläggas att detta troligen var den sista konserten i Stavanger på ett bra tag då Terje (sång & gitarr) kommer spela med sitt tidigare band Kaizers Orchestra ett tag framöver.

Skambankt är ett band som alltid spelar bra live, de är duktiga musiker och de spelar musik som passar otroligt bra live och i den här intima miljön. Under Rått og Råde fick vi höra en del nytt material från deras senaste album, då lät det bra. Den här kväll märks det att de spelat låtarna flera gånger live och de låter nu otroligt bra. Förutom nytt material fick vi höra låtar från tidigare skriver vilket var till publikens stora glädje och som utan större problem sjöng med. Det blir ofta mycket kontakt mellan Skambankt och publiken genom låtarna, inte för att Terje snackar så mycket med publiken, utan det blir snarare en kontakt mellan publiken och Skambankt genom bådas parters engagemang i låtarna. När Skambankt mot slutet förklarar att de ska spela en låt som de alltid spelar på Folken blir det extra fart på publiken, och under Me sa nei från första skivan visar både Skambankt och publiken sig från sin bästa sida och det blir en riktig urladdning av kvällen. Skambankt kommer garanterat att bli saknande fram till att de ställer sig på Folkens scen igen.
Text av Victoria Hiim Egeland

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas