Hardcore och Punk på Tribute i Sandnes

Hardcore och Punk bjöds det på i lördags på Tribute i Sandens (Norge) av tre lokala akter, Krank, Kurt Tank och Rank N’File. Först ut var Krank, ett ganska ungt band med unga musiker som helt klart har potential och gör en godkänd spelning. Det är kraftfull modern hardcore som det oftast bjuds på i låtarna. Det som saknas under konserten är det egna soundet, ikväll lät dem många gånger som banden som de kanske vill låt som. Vilket ibland kan vara bra, men jag tror dock att ett band behöver hitta sin egen stil och sitt sound. Av det jag kan säga från denna kväll är att det finns potential, de ska bara hitta sitt egna sound och uttryck. Slutligen ett plus för energi och engagemang på scenen.

Andra bandet ut var Kurt Tank även de ett ungt band som även dem gör en godkänd spelning. Dock tycker jag dem denna kväll blir lite enformig, efter ett par låtar känns det som jag redan hört alla vilket kanske inte får ses som det bästa betyget. Men visst dem är duktiga musiker och spelar väl men låtmaterial tycket jag var aningen ovarierat denna kväll. Potential finns men det behövs kanske bara mer erfarenhet och utveckling vilket säkert kommer med åren.

Sist ut var Rank N’ File, det är väl inget gamalt band de heller men de har ändå spelat ett antal år, och visar på bra mer rutin än de tidigare banden under kvällen. Det får helt klart ses som den bästa konserten denna kväll. Det bjuds på fart fylld hardcore som påminner än om de lite råare hardcore-dagarna vilket uppskattas. Rank N’ File bjuder oftast på bra spelningar med mycket energi och politiska texter, och denna kväll är inget undantag. I sommar ger dem sig dessutom ut på en Europa turne med två svenska datum bokade. Gillar du Hardcore och konserter med fart och energi ska du absolut ta chansen att se Rank N’ File. 10e jui spelar de i Örebro och 11 juli är dem i Malmö. Smakprov finns på http://www.myspace.com/ranknfileband/music

Bilder från kvällen finns i Galleriet
Text:Victoria Hiim Egeland

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas