micke1977s blogg

Iceland airwaves 2011

Airwaves 2011 var fem fullsmockade dagar av band, fest och Islänsk kaos. På Island är allting lite friare än i Sverige, de känns som det inte spelar någon roll om man tar med sig en öl ut på gatan eller beställer sista ölen vid 6 på morgonen när man är omringad av vulkaner, glaciärer och ett hav som kan sluka en.

I år känns det som festivalen satsat fullt ut och har nått sin absoluta topp, konserthuset harpa står klart och inviger med uppträdanden av Björk. Det blir svårt att toppa för denna festival som saknar den stora arenan och satsar på att hitta de nya.

Norbergfestivalen 2011.

En av nyheterna i år och festivalens riktiga höjdpunkter var scenen 303, i nonstop så dunkades det ut techno i alla dess former, dubstep, dnb, rave och även elektronisk pop och det var få tillfällen när det var någon tråkig artist. Niveau Zeros uppträdande på denna scen var en av scenens höjdpunkter i mina ögon. Ibland så var det hårt och tungt för att i nästa ögonblick övergå i aggresivt ös med hip-hop. I ena stunden så svajade publiken fram och tillbaks för att sedan släppa loss i snabbare partierna.

Norbergsfestivalen i år igen.

Förra året upptäckte jag Norberg för första gången, det var pärlan den sommaren. Scenerna var något jag aldrig hade sett förr, musiken var för mig ny, orten var liten, generös och trevlig precis som festivalen i sig.

Nu har den lilla elektroniska festivalen gått ut med datum för 2011 år upplaga och det dröjer nog inte länge innan bandlistorna börjar fyllas. Det blir i år 3 dagar mellan 28-30 Juli.

Pop Dakar tackar för sig.

Gravöl för indiepoppare i Stockholm. Pop Dakar går i graven. Pop Dakar var en riktig pärla i annars så festivaltrista Stockholm, det var nya intressanta band, gratis och billig öl. Festivalen kommer att saknas. Men man kanske inte ska sörja för mycket för istället kommer Dans Dakar att anordnas.

En hel drös med band hann med att uppträda på Pop Dakar, ett litet utdrag av dessa för att minnas.

Airwaves 2010

Reykjaviks stolthet Airwaves är en festival som verkligen angår hela staden. I vartenda skyltfönster och varenda klubb har något tema på rutan, musik pumpar ut på gatan så fort man går förbi en pub, lokal eller skivbutik och det pratas både danska, norska och amerikanska på gatan.

Foton Norberg.

Det blev en hel del foton tagna från Norbergsfestivalen. De finns samlade på denna sida NORBERG 2010

Norbergfestivalen 2010

Norbergfestivalen är verkligen unik på de flesta sätt. Musikaliskt sett så är den ganska ensam i Sverige, åtminstone i den här storleksordningen, scenerna och miljön är fantastisk, campingen är relativt lerfri trots endel regn och det känns ganska fritt, inga vakter som muddrar varje gång man skall passera en ingång eller skall mot campingen.

Arvika 2010

I år var det Nitzer Ebb, Page, Vnv Nation, Combichrist, Monostrip, SPOCK och fåtalet till band som påminde om gamla Arvika. Det märktes även på publiken, den har blivit yngre och mer åt Hultsfredshållet än tidigare. Sägs att festivalen skall satsa bredare elektroniskt och tona ner syntstämpeln. I år tyckte jag att det var lite svårt att hitta någon profil överhuvudtaget då de stora artisterna på scenerna var Svenska band som dyker upp på de flesta festivaler i Sverige, Takida, Kent med fler.

West Coast Riot.

Redan på tåget från Sthlm så kunde man se vilka band som var dragplåstren till WCR-festivalen. Det var tatueringar och Irlänska motiv, väl på festivalen så var det än tydligare, det var gubbkepsar och tillräckligt med tatueringsbläck för att täcka Gbg. Inte så konstigt då WCR dragit dit de två stora Irlandsinfluerade banden Flogging Molly och Dropkick Murphys. 2 passande band för en festival, det svänger och är glatt.

Ännu mer från Norbergsfestivalen.

Idag blev ytterliggare 3 band klara för Norbergsfestivalen. Festivalen kommer att pågå i 3 dagar i slutet av Juli och det är en elektronisk festival i ett gammalt gruvområde där de dominerande musikstilarna är techno, acid, dance och liknande musik.

Dagens bandsläpp består av Endah, Leidi Misterie och Lars From Mars. Övriga nya band är Beem,Biosphere,Enduser,Erik G,iDEAL Presents: High Boys,Liminals,Nicolas Chevreux - Ad Noiseam,OBF Mashup Crew,Placid,TechDiff,Traversable Wormhole och YouHero.

Prenumerera på innehåll

Hitta ett jobb hos LeoVegas