Ännu mer från Norbergsfestivalen.

Idag blev ytterliggare 3 band klara för Norbergsfestivalen. Festivalen kommer att pågå i 3 dagar i slutet av Juli och det är en elektronisk festival i ett gammalt gruvområde där de dominerande musikstilarna är techno, acid, dance och liknande musik.

Dagens bandsläpp består av Endah, Leidi Misterie och Lars From Mars. Övriga nya band är Beem,Biosphere,Enduser,Erik G,iDEAL Presents: High Boys,Liminals,Nicolas Chevreux - Ad Noiseam,OBF Mashup Crew,Placid,TechDiff,Traversable Wormhole och YouHero.

Jag gillar hård musik, gillar punk och rått ös, flera av de nya banden passar min smak. Endah är rått, stenhårda trummor och låter ganska elakt. Endah består av Fabian Kempe och Norberg kommer att bli debutspelningen för Endah. Jean-Louis Huhta är legendarisk från punken där han varit medlem i crustpunkbandet Anti Cimex under 80-talet samt Cortex han kommer stå på scen med både projektet Dungeon Acid som är punkigt och skitigt samt med High Boys som han delar med Joachim Nordwall. Bråttom, bråttom med hysteriskt snabbt tempo kommer TechDiff bjuda på och det tror jag kan bli en riktig höjdare.

Ganska ösigt blir det även med Lars from Mars som spelar experimentell och ganska kaotisk electronica. End.user spelar både stökigt och lätt kaosartat men endå melodiskt inom breakcore, industi och drum n base genren.

Det är inte bara hårda band som är värda att nämna, helt åt andra hållet kan man kalla Leidi Misterie från Göteborg, hon spelar melankolisk ambiencepop, gör många remixer på poplåtar tex Björk och Erasure. Än mer drömst blir det med Erik G med gamla syntar och gamla ljud i modernt paket. Annan ambient musik blir det från Norge, Biosphere är legendarisk inom den Norska ambient techno scenen och varit med länge, det är drömska toner. Mer glatt och medryckande och melodivänligt står Beem för, lite åt ringsignalhållet. Ljudexperimenterande dansken Jacob Kirkegaard kommer att stå för video och ljudshow innehållandes blandannat naturfenomen som vulkaner. Placid är gammal klassisk acidhouse, det engelska bandet har överlevt i mer än 20 år. New York-bon Adam X kommer besöka Norberg med projektet Traversable Wormhole, det är techno med stämningsfullt bakgrundsljud, musik som bringar fram spökena i Norbergs skog enligt Norbergs hemsida.

Technopop som jag fastnat för och har som ett halvmåste att se under festivalen är medlemmarna från Differnets projekt Liminals. Det är musik som ger mig en skön känsla.

Det kommer bli en späckad festival med all världens elektroniska ljud, arter , tempon och genrer. Ser fram emot att besöka festivalen för första gången.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas