Tipps på nytt macspel och musikspel

Idag tänkte jag tipsa om ett spel jag snubblade över på nätet när jag letade efter musikspel till datorn. Jag kör mac och som vanligt är det svårt att hitta några vettiga grejer att köra på den, särskilt med musikspel.

Spelet i fråga heter Manoforce A True Metal Adventure och beskrivs som ett klassiskt peka-klicka-spel. Än så länge finns inte särskilt mycket info, bara några bilder och beskrivningar av storyn. Ska handla om en metalälskande tonåring som rymmer hemifrån för att se sitt favoritband Manoförce spela sitt sista gig. Men där på plats verkar allt gå fel och han får lära sig att även rockgudar kan behöva en hjälpande hand. Frågan är, så klart, om han är True Metal eller inte.

Det står också att spelet inte är NSFW, att det är mycket humor, midi-musik och gjort av metalälskare. De som skapat spelet går det inte att läsa något om, utan de kallar sig bara för ”Lynx and Badger” och ska vara två polare som älskar klassiska spel och hårdrock. Dessutom kommer spelet till både PC och Mac, så det verkar som att jag äntligen kommer att få mig ett musikspel för mac dessutom!

Spelet ska vara i stil med klassiker som Monkey Island och Day of the Tentacle och frågan om ”jag är tillräckligt metal för att lösa alla kluriga pussel?” följt av att ett möte med en blodtörstig viking bara är början känns grymt taggande!

Hoppas bara att de blir klara så snabbt som möjligt. Vore också sjukt fett om Manoforce kom till android och IOS.

Har du några tips på macspel och musikspel?


Hitta ett jobb hos LeoVegas