Sweden Rock Festival Rapport 2008!!!


Ja då var det äntligen dags igen då. Måndagen den 2a Juni på morgonen samlades vi som skulle åka tillsammans ner hos en kompis för att invänta ytterligare en polare som kom med buss från GBG för att sedan bege oss ner mot SRF igen. I år hade jag turen att både slippa köra ner och hem. Så det blev bra party på vägen ner. Väl nere så satte vi upp tälten på samma ställe där vi brukar bo. Då vi kom var det rätt glest mellan tälten. Men sedan ökade det rätt så snabbt. Och det var bra partaj redan från början. Måndagen blev sedan lite halvdimmig för min del. Man hade inte riktigt kommit igång än och det var årets första festivaldag. Men det kändes jäkligt gött att vara där igen.


Tisdagen
På tisdagsmorgonen så anlände våra kompisar från Spanien till Campet. Kul att se dem igen efter en lång tid. Blev bra party vid partytältet. Lyssna på en massa fina blandband och sedan drog vi ner till stranden där det var jäkligt fint och trevligt att vara i värmen. Extremt mycket fina brudar på årets SRF också. På tisdagskvällen drog vi bort till Norjeboke för att kolla om bussarna hade kommit. Funkadelica och Gråhund. Och där var det redan fullt drag. Scenen var uppe utanför Funkadelicabussen så på kvällen blev det fina spelningar där från folk som drog upp och lira massa sjöna gamla klassiker. Sedan var det stenhårt efterfestspartaj i Gråhundsbussen med först lite fin Eddie Meduza musik och sedan gammal go klassisk Heavy Metal som Accept, Maiden, Priest, Manowar och Running Wild mfl.


Onsdagen
Då så var det dags för första SRF dagen. Var hyfsat mycket band som skulle ses denna dag för mig och bra var det mesta av det man såg. Första bandet som sågs tror jag var Korpiklaani. Det hade varit ett bra tag sedan jag sett dem senast och då på en väldigt liten scen i London. Så det var kul att se dem på en så pass stor scen och med ett så bra framträdande som de gjorde. Sedan var det Dampungarna. Aldrig något jag tidigare hört. Men eftersom jag hört att de skulle lira Ramones låtar så drog jag och såg dem och vist är det alltid skoj och party över gamla goa Ramoes klassiker.
Nästa riktiga band var Airbourne. Ett av de band jag upptäckt den senaste tiden och gillar riktigt mycket o vist var förväntningarna rätt så höga. Men bra var det också. Kul med ett sådan här nytt bra Rock ´n Roll band. Ska bli kul att få se dem ytterligare ett gäng gånger i sommar.
Sedan blev det dags för dagens sista spelning för min del Sabaton. Här viste man ju lite vad man hade att vänta sig (Har sett dem ett gäng gånger) o vist var det bra även den här gången. Jocke är en bra frontman och publiken var det heller inget fel på. Allra coolast av allt på denna spelningen var nog ändå att jag träffade på självaste Sergey Ryabtzev från Gogol Bordello i publiken. Haha blev helt paff och riktigt glad då jag såg denna gamla gubbe stå där och röja till Sabaton och verka gilla spelningen skarpt även han. Efter spelningen blev det att jag snacka lite med han om de spelningar jag sett med Gogol mm. Fråga var det var han var ifrån också. Trodde ju det var Ukraina så blev lite förvånad då jag fick till Svar att han var ”from thte Rock City Birmingham” ”Same as Black Sabbath and Judas Priest” Jaja nu ska jag fortsätta att snacka om SRF.
Five Fifteen blev det tyvärr inte att jag såg som tänkt och detta grämer mig lite. Var ju så bra senast Mika Järvinen var på SRF med sitt Crazy Led of Mika Järvinen.
Men i stället fick man en fin överraskning då man var nere vid restaurangscenen. Tydligen skulle Leopard Ladys lira. Detta band såg jag första gången för ett år sedan på hemma plan och de skulle ju visa sig vara riktigt bra även den här gången. Säkert bara en tidsfråga innan de slår igenom på riktigt.
Jaja. Sedan var det fullt ös igen. Eller nja till en början. Sedan decka rätt många av tidigt. Men spanjorerna var pigga denna kväll. Så det blev att man satt ute och tjata och drack öl med dem en bra stund innan man gick och la sig.


Torsdag
Ja denna dag börjar väl sådär. Ett litet tråkigt rykte som tyvärr sedan visar sig vara sant har spridit sig på campingen.  Sebastian Bach som senast han var på SRF hade tyvärr ställt in. Men jaja. Mera party tid. Tyvärr gjode jag väl även här en rätt stor miss av ett band jag tänkt se Primal Fear. Hade ju för mig att de även lira på Graspop. Så sket i spelningen. Men så var det ju inte. Jaja. Det får jag leva med. Har sett dem tidigare och de kommer nog fler tillfällen.
Istället blev Volbeat dagens första band och ännu en gång bevisar danskarna vilket bra liveband de är. Kul att man ska få se dem ytterligare ett gäng gånger i sommar.
Sedan blev det väl en stund på Testamen. Men njae de var inte riktigt lika bra som senast jag såg dem och några favoriter har de aldrig varit hos mig.
Det här blev nog dagen med minst spelningar sedda för min del. Men även dagen med festivalens bästa spelning. JUDAS PRIEST. Äntligen var det nu dags igen och vilken spelning. De öppnade med den stengrymma Dawn of Creation, Prophecy från nya plattan. Och sedan fortsatte det raktav med en helt fantastiskt drömsetlist för min del. Mycket bättre och mer vågad setlist än jag någonsin skulle vågat dröma om och vilken spelning. Tror nog det här var den bästa spelningen jag någonsit sett med dem av de sju gånger jag sett med dem. Kanske känner man sig överhaypad och så just nu då man väntat så länge. Men kanon var det och låtarna var ultimata. Med guldkorn som Eat me Alive, Between the hammer and anvil och kanske allra grymmast Dissident for Aggressor och sedan vackra Angel. Jaja klockrent från början till slut.


Tog tid att smälta det här. Blev ett fortsatt party med mycket Priest, spit, bra vänner och röj. Tyvärr kändes det fina festandets av dagen efter.


Fredagen
Vakna och upptäckte att man var rätt seg och glömde helt av Birth Control som i och för sig inte är något favoritband men hade varit lite kul att se. I stället blev det att man gick till området en stund senare för att först se Accept tributbandet. Hehe o vist är det alltid kul med tributband. I alla fall då de är bra och det var dem. Efterlikningen av UDO var riktigt bra. Sedan var det dags att bege sig ut från tältet och mot scenen där Axewitch skulle lira. Tyvärr skulle det visa sig vara rätt så lite folk som tänkt se detta klassiska metal kultband. Men ett hyfsat gäng var ändå där i den extrema värmen och nu slog det hårt mot mig. Nötterna till vakter hade nekat mig och ta med vatten in. Så tyvärr var jag tvungen att gå iväg efter en stund för att hämta vatten. Sedan palla jag inte med att vara framme o röja som jag hade velat så det blev att jag satte mig och såg konserten i stället. Bra men lite väl varmt bara.
Efter spelningen kännde jag att det var dags att få i sig mer dryck och något i magen innan Fastway. Men tyvärr tog de inte kort på ett enda ställe inne på området och så hade de även stängt norra entén i år så man kunde inte bara gå rakt igenom för att gå till Statoil. Att ta ut pengar vid bankomaten var inte att tänka på med den extrema kön. Så det vara bara att gå runt och ta ut pengar på Statoil då man handla med visa och passa på att köpa lite käk och äpplejuice  mm. Tyvärr gjorde det här att jag missa Fastway. Hoppas verkligen norra entrén är tillbaks tills nästa år som det nu troligtvis verkar bli. Jaja hur som helst gjorde käket och drycken gott för mig så jag sedan piggna till igen innan Ace Frehley. Har ingen vidare koll på hans solo grejer. Men vist det var ok och kul att höra lite bra Kiss låtar. Kompisen som är stort Ace Frehley fan var riktigt nöjd efter denna spelning.
Efter Ace var det dags för en jäkligt bra spelning. Hanoi leverera som alltid. Michael Monroe är ju en helt fantastisk frontman och hur sliten Andy McCoy än må va så är han ändå stencool och det är alltid kul att se han på scen.
Sedan blev det en kort sväng tillbaks till tältet för öl eller grogg innan det var dags för Saxon.
Saxon är det band jag sett flest gånger hela 17st nu. Gången innan var första gången någonsin jag inte var helt nöjd efter konserten på WOA 07. Men den här spelningen skulle visa sig bli något helt annat. Vilket drag från början till slut. Kan bara inte fatta hur SRF kunde missbedöma så och inte se till så att Saxon fick en headline plats. Men jaja gött att de övertyga och visa att de fortfarande är extrembra live. Snart är det dags att se dem igen på Graspop.
Dep Leppard sket jag sedan i att se. Skulle aldrig kunna toppa de två Hanoi och Saxon ändå. Blev ett bra partajande i stället och lite spelningar borta vid bussarna.


Lördag
Lördagsmorgonen var trots mycket hårt party och lite sömn. Betydligt bättre än fredagensmorgonen. Drog först bort och tog en dusch med en kompis och sedan drog vi till stranden en sväng. Väl där fick man vänta på att de skulle öppna baren en stund. Men jag köpte mig en liten macka och satt ute i solen och snacka med kompisarna och väntade på att en polare till slut skulle få ölen som han beställt åt oss. Blev bara en öl nere vid stranden. Sedan var det dags att bege sig tillbaks för att se Lizzy Borden trodde jag. Men väl inne på området så träffa jag en kompis som var på väg mot Stormwarrior. Just det. Skit ännu en jobbig krock. Eftersom jag gillar Stormwarrior och Helloween bättre så valdes detta trots att det ju säkert lär bli svårare att få chansen att se Lizzy Borden igen. Stowmwarrior gjorde en bra spelning med fin klassisk Metal. Roligt att se. Efter spelningen träffade vi på några andra polare som varit på Lizzy Borden och det kändes då  rätt så bra att de inte tyckt att de vart så mycket att ha. Sedan bestämde vi oss för att dra och se Led Zeppelin tributbandet som blev vinnarna i år. Riktigt bra. Men tveksamt om det var det bästa av tributbanden ändå.
Efter denna spelning skulle jag gå o hämta vatten och sedan komma tillbaks till kompisarna. Men när jag fått mitt vatten träffa jag några fina brudar från Växjö som jag börja snacka med och hängde runt med dem en stund. Vi drog och köpte cigg och öl och sedan övertala de mig att hänga på till Apocalyptica. Och oj vad mycket bättre det var än jag velat minnas då jag sett tidigare. Men ändå blev det tyvärr inte att man såg hela spelningen. Lite svag som man här hängde man på tillbas när de skulle tillbaks till sitt camp. Först gick vi till mitt camp så jag kunde visa dem var jag bodde. Sedan drog de till sitt och ja stanna kvar för att parta med kompisarna. Tyvärr kom de aldrig tillbaks sedan men de var kul att träffa dem och lyckats få se en stund på Apocalytica som jag inte hade tänkt annars. Ska ju lätt se på Sziget senare i sommar igen. Nästa band man drog på blev Blue Öyster Cult och detta blev ännu en mycket lyckad spelning. Men ännu en gång mycket jobbig värme. Hehe ja man ska väl inte klaga egentligen. Men lite skugga skulle inte skadat. Bra spelning och man träffa många polare på den här spelningen. Efer BÖS blir det ytterligare en väldigt lyckad spelning med Ken Hensley och vi bjuds på väldigt många fina gamla Uriah Heep klassike.


Men efter denna spelningen kör man ändå en stor miss. Mycket bra har man sett och de kommande känns sådär. Nu borde man ju stannat på området. Triumph hade ju ändå varit lite kul att se även fast jag inte är någon fantast. Men i stället blir det ett extrem partaj vid campet. Hehe hårdast över hela festivalveckan nästan skulle jag tro. Tyvärr gjorde ju detta bara så att jag prioritera lite mer party än band. Men jaja. Avantasia och Mustasch krocken var ju rätt tung. Men eftersom jag har chansen att se Avantasia två gånger senare i sommar hade jag bestämt mig för Mustasch. Nu blev det inte så heller. Jaja man har ju sett dem många gånger o lär få se dem igen. Så inte hela värden. Men som väntat så sa alla som sett det båda banden att de vart grymt bra. Hur som helst hade ju vid det riktigt lyckat ändå vid campet och det är att ha kul som är det viktiga. Sedan begav jag mig mot Poison. Varför vet jag egentligen inte. Bara därför att ha sett dem typ och att de var sista bandet. Dåligt som väntat blev det. Men det blev ännu sämre och vad lite folk det var framför stora sen. Vilken supermiss av SRF att sätta Poison som headliner. Men jag och kompisen hade det helt ok ändå där vi låg i gräset o snackade skit och såg mer på stjärnorna än Poison i stället som var mer intressant hehe. Efter spelningen fick man se till att ta igen det dålga bandavslutningen med bra partaj i stället och det blev det. Hela natten blev det bra röj. Två polare hade bestämt sig för att dra upp på buss-scenen och dra av en låt. Men så blev det aldrig. När jag och en kompis var på väg bort fick vi se en rolig syn med ett stort gäng småungar som stod och thrasha campet. Hehe det var rätt underhållande att se och det var det fler som verkade tycka. Hehe här stod den gamle Sergey Ryabtzev och fota och skrattade också. ”Velcome to Sweden” sa jag till han. Men han bara skratta och sa att det var samma sak i England. Sedan försökte jag övertala han att hänga på bort till Funkadelica bussen för att dra upp på scen där och lira lite. Han sa att det lät väldigt skoj. Men tyvärr var han för trött och var tvungen att gå och sova. Och ja det kan man väl förstå. Jäkligt bra med krut är det i gubben ändå för att vara 61år. Hoppas man snart får se Gogol Bordello här i Sverige igen. Väl vid bussarna blev det party precis hela natten för min del. Eller nja någon timma kanske man somna till i bussen tydligen. På väg tillbaks till vårt camp på söndagsmorgonen mötte jag en kompis som jag träffa på Sziget första gången jag var där och även han ett stort Gogol Bordello fan så jag berätta för han om kvällen innan och snacka en stund med honom innan jag var tvungen att dra tillbaks till campet för att packa ihop mina grejer och sedan var det dags att ännu en gång bege sig hem från SRF. Jaja nästa år blir det 10års jubilieum för mig på SRF.


Det har varit grymt tungt och jobbigt att jobba under veckan. Gött att det imorgon äntligen är dags för en ny festival för mig. Nova Rock festival. Rapport om Novar Rock Festival kommer troligtvis nästa vecka från mig.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas