Spara till allt dyrare festivaler och konserter

Det råder inflation i musikbranschen. I alla fall sett till priserna på konserter och festivaler. På drygt tjugo år har det blivit fyra gånger dyrare att se sina favoritartister live. Det har lett till att allt färre kan köpa biljetter till en livespelning spontant. Istället måste de flesta lägga undan pengar och köpa biljetterna i god tid. Som tur är finns det flera sätt att spara pengar utan att det påverkar vardagen och utan att alla nöjen försvinner helt. 

Dyrt med konserter

Sedan 1996 har biljettpriserna till musikevent blivit fyra gånger så dyra. Den här statistiken gäller framför allt i Nordamerika men Sverige ligger inte långt bakom. Anledningen till att priserna har ökat är för att konserterna är det bästa sättet för artisterna att tjäna pengar. Intäkterna från skivförsäljningen har minskat eftersom de flesta streamar musik från tjänster som Spotify. Samtidigt har kostnaderna för att uppfylla nutidens säkerhetskrav blivit högre och det är överlag dyrare att hyra arenor och anställa personal.  

Än så länge lockar de allra största artisterna och banden publik, men det finns en risk att fansen sviker om biljettpriset blir för högt. Det är samtidigt inte bara biljetterna som kostar. Kringkostnader som resa, mat och eventuell övernattning har också ökat och det är inte fel att börja spara pengar långt i förväg.  

5 bra spartips 

Det finns faktiskt rätt enkla sätt att spara pengar. Genom att göra några mindre justeringar i vardagen kan du snabbt få ihop biljetterna. Du kan t.ex:

  1. Skippa hämtkaffet. 
  2. Ta med dig matlådor till jobbet. 
  3. Utfärda ett godis/snacksförbud
  4. Lämna bilen hemma och ta cykeln eller gå. 
  5. Se över alla lån, abonnemang och andra autogiro. 

De flesta av oss har utgifter som vi inte tänker på. Det är lätt att det köps en tidning där och en chokladbit här. Utan att du vet ordet av har du spenderat ett par hundralappar på saker som du hade klarat dig utan. Det kan vara bra att se över autogiron och abonnemang. Tittar du på alla streamingtjänster du betalar för och kan du skaffa ett billigare mobilabonnemang? 

Unna dig på rätt sätt

Även om du har siktet inställt på en konsert behöver du inte välja bort alla dina nöjen för att spara pengar. Prioritera istället vad du verkligen känner för och vill göra. Det går fortfarande att ha trevliga utekvällar och du kan varva utgångarna med att ha knytis med vännerna. Du kan skaffa abonnemang hos Netflix eller HBO istället för att hyra filmer via iMovies eller SF. Det finns gratis spel att ladda ned i appbutikerna och det går att spela gratis på casinospel genom free spins eller med bonuspengar. De ger gratisspel på spelautomater eller bordsspel och erbjuds ofta som välkomstgåva till nya spelare. Det kan däremot följa omsättningskrav, men har du bara koll på dem kan gratisspelen både innebära mer spel och vinst.  

Det finns flera sätt att spara pengar utan att leva snålt fram till konserten eller festivalen. De flesta njuter också mer av en konsert eller festival om de har jobbat hårt för att ta sig dit. 


Hitta ett jobb hos LeoVegas