Skövde förbereder sig för ny festival

Har du tröttnat på spelrelaterade mässor i London och Malta som ibland kan kännas avlägsna och dyra så kan vi nu tipsa om ett nytt spännande event som arrangeras på hemmaplan, eller rättare sagt i Skövde.

Den 20:e oktober går Sweden Gaming Festival av stapeln – ett gigantiskt spelevent som kommer locka spelälskare från hela norden och Europa. Speciellt för just den här festivalen är att arrangören bjudit in mer än bara spelutvecklare. Bortsett från att du som gäst får träffa företagen bakom dina favoritspel kommer det också anordnas diverse aktiviteter, jippon och events där deltagarna får tävla i e-sport och mingla runt med andra spelintresserade besökare.

Det allra bästa med dessa events är att de är öppna för alla, och oavsett vilken typ av spelare du är så får du, genom dessa events, en god chans att bekanta dig med andra spelutbud, också. Vanligtvis får man som spelare betala på nätet för att testa på de olika spelen, men genom att gå på spelfestivaler har man oftast förtur. Och det bästa av allt är att man sedan kan ta med sig kunskapen hem innan man börjar spela på riktigt. Rabatter, kuponger och bonusar är således något man bör tänka på innan man börjar spela, eftersom de kan komma till nytta. Likt Betspin bonuskod finns det många liknande alternativ på nätet. Det gäller bara att ha tålamodet och hitta det man söker efter. Bonusar är lönsamma, och i längden kan man som spelare spara mycket pengar på att utnyttja dem.

På Sweden Gaming Festival kommer spelen finnas utställda tillsammans med en del nya spel, där deltagarna får prova på det nylanserade utbudet innan det rullar ut in i det offentliga utrymmet.

Programmet är således fullspäckat med diverse överraskningar. Det som sticker ut mest är festivalens gäster, föreläsare och inspiratörer. En av årets absolut största ”happenings” är ett program med den världskände e-sportspelaren Ettnix. Enligt programmet kommer Ettnix ha en egen session med gästerna.

För den som tycker om äventyr och vill gå ”the extra mile” kan vi tipsa om de olika tävlingarna som äger rum under festivalen. Värt att lägga på minnet är ett event där deltagarna få utrymme att gå in i rollen som sin favoritkaraktär i sitt favoritspel. Så oavsett om du vill vara en hjärter, klöver eller prinsessan Peach i Super Mario så finns det fina priser att vinna. Detta är alltså ett Cosplay-event, som du kan läsa mer om på VästSveriges turistsida.

Mer information om eventet finns på festivalens officiella hemsida. Där hittar du också programmet i sin helhet och information om gäster, tider och events. På samma webbplats finns en sektion som förklarar hur du tar dig till festivalen om du redan nu skulle vara nyfiken på var den kommer hållas.

Skulle du inte ha några andra planer i höst så är Sweden Gaming Festival 2019 något du bör lägga på minnet. Och glöm inte bort datumet! Har du inte ringat in den 20:e oktober i din kalender än så rekommenderar vi att du gör det.


Hitta ett jobb hos LeoVegas