Sista Festival Rapporten 2009, WOA, Berlin, Prag, Krakow, Sziget!!!

Ja då har tyvärr de sista riktiga festivalerna varit i år för min del i år. Ska försöka att inte få denna rapport allt för lång. Men lång kommer den att bli.
Har varit en mycket lyckad resa även fast inte allt blev som planerat och tänkt.


Först blev det Wacken Open Ari på vår tripp.
Onsdag morgon runt 08.00 kom Leffe o Mickies och hämta mig. Sedan körde vi till GBG där vi hämta upp Micke o Mollan.
Sedan var det dags att köra ner mot WOA. Blev något stopp på boardershopen där god dryck inhandlades. Sedan flöt det på bra ner till Wacken. Inte jobbiga bilköer och seg väntan som man var rädd för då vi börja närma oss festivalen. Hamna även på en lyckad plats. Inte allt för härjaktigt. Men bra party och inte svårt att hitta vatten då man ville ha det.
Första dagen/natten blev det ju såklart rätt hårt supande innan festivalen börjat. Blev väl rätt bra party även dagen därpå och resten av festivalen. Men Maiden såg man ju sjävklart till att gå till i god tid. Som befarat så blev det så klart kaos. När hela Wacken ska in och se Maiden. Det blev nog årets sämsta Maidenspelning av de jag sett. Inte för att de var dåliga. För sjävklart var de bra. Men tyvärr behövde folk koncentrera sig mer på att inte fara illa än att se på konserten. Jag blev överslängd då jag stod längst fram mot min vilja. Detta var förstods tungt för efter drygt halva konserten behövde man se dem från bra långt avstånd. Jaja. Kul att allt överlag gick bra i alla fall och att ingen alvarligare olycka hände. När jag kom tillbacka till tältet var till min förvåning nästan alla de andra redan där. De hade också tvingats stå långt bak eller gå i god tid. Blev väl lite mer party tror jag. Men gick nog och la mig i hyfsad tid den kvällen. Dagen därpå blev det mera fest och en del band. Missade tyvärr rätt många band som jag tänkt se pga en allt för bra fest i beergarden. Men träffa många polare från Spanien och Canada mm och hade det riktigt trevlig där. Men självklart blev det ju lite konserter också. Bland annat Niefelheim, Girlschool, Sabaton och Kreator och av de man såg var det mesta rätt så bra och lyckat faktiskt.
Sista dagen på WOA tog vi det rätt så lugnt och åkte väl inte därifrån fören vid midagstid någon gång. Först blev det lite skattjakt. Folk lämna ju kvar både öl, sprit, stolar, luftmadrasser mm. Så vi passa på att fynda lite. Våra grannar roa sig med att slå sönder sitt träbort med en jätteslägga som de släpat med sig. Rolig syn. När vi väl kom ut på autoban så var det tyvärr rätt så mycket bilkö.


Beriln.
Berlin var nästa mål på resan. Dit kom vi inte förens på kvällen. Leta vandrarhem ett tag och hitta tillslut ett biligt och bra vandrarhem i östberlin. Första kvällen blev det väl inte att vi gjorde speciellt mycket. Jag hade svårt att sova som ofta då de andra somnat. Så jag roa mig med att sitta vid Internet och skriva lite kort och sådant. Dagen därpå tog vi en båttur i Berlin. Vi hade funderingar på att kolla Hitlers bunker och lite SS högkvarter och lite sådant. Men det blev inte av. På kvällen blev det Rob Halford Cafe. Mycket cool pup där snubben som ägde stället själv var riktigt lik Rob Halford hehe. Köpte god bakpotatis där drack en massa öl och hade det trevligt. Blev kvar en stund då de andra drog hem. För ett sådant kanonställe var det svårt att slita sig ifrån och det var sista kvällen. Dagen därpå var jag väl inte i toppenform för att köra. Så Leffe fick börja köra.


.


Prag.
Kom till Prag i hyfsad tid. Men var lite strul då de inte tog visa kort och vi inte hade koll på valutan och sådant. Men tillslut hitta vi ett ok hostel. Sedan drog ja Leffe o Mickies o käka och drack öl på fräcka ställen och Micke och Mollan drog och käka på något annat ställe. Som vanligt första kvällen då man kört mycket bil och var lite trött blev det väl inte riktigt lika hårt härjande. Dagen därpå blev det mer drag. Många fina pubar, jag yra bort mig någon dag då jag gick ensam och det tog lång tid innan jag hitta hem. Vi drog på tortyrmuseumet, hyrde roddbåt mm och på kvällen leta vi upp Hellsbells bar som vi hängde i de flesta kvällarna. Mycket cool bar. Med 7kr öl. Var som att gå ner i en mörk bunker. När man kom ner i betongbunkern möttes man av mögeldoft pga att de vart så smarta och lagt heltäckningsmatta. Väldigt mörkt, rökigt och varmt var det där. Men en jäkligt cool bar. En av de bästa jag varit i tror jag. Blev förståss att man testa en massa andra bra ställen också. Sista dagen då vi var i Prag drog jag och Micke på Iron Maiden. Jag drog tidigt på morgonen och Micke kom och mötte upp mig en stund senare. Lyckades som tur var byta sittplatsen jag köpt mot ståplats och Micke fick också tag på en. Var lite strul när jag skulle in med streckkoden så blev lite orolig. Men det löste sig hyfsat fort och redan då Lauren Harris lirade lyckades jag som tur var komma längst fram. Den här spelningen var nog den bästa spelningen jag sett med Maiden. Det var grymt kul att man stod så nära scenen och det var inte så hårt dödspress som på tex Wacken. Till vår förvånelse såg vi inte många andra svenskar och folk vi kände igen. Senare fick vi reda på att de varit med i det tåg som kraschat. Men som tur var hade ingen av dem dött, eller skadat sig. Men tyvärr gick de ju miste om ett bra gig.  Efter Maiden mötte vi upp lite annat trevligt folk på Hellsbellsbar där det var totalt fullsmockat med folk. Så där blev vi inte kvar allt för länge. Men det blev ett jäkla party runt om i Prag på bra partyställen. Morgonen därpå fick Leffe som lagt sig tidigt börja köra nu var det dags för Krakow i Polen.


Krakow (Polen)
Var nästa mål Lite bilköer och sådant även denna dag. I alla fall då vi kom in i Polen där vägarna var väldigt dåliga och mycket vägarbete överallt. Men till slut kom vi fram. Hitta ett rätt sjaskigt vandrarhem men helt ok. Hade svårt att sova även här. Men vi gick och la oss rätt tidigt även denna första kväll. Som tur var fanns det Internet även där att slå sönder tiden med då de andra låg och sov. Dagen därpå drog vi runt i stan och en av dagarna tog vi en biltur till Auswitch. Mycket tragiskt men intressant. Lite jobbigt att gå i värmen runt hela då man var lite sliten bara. Grymt mycket större än vad jag hade trott att de skulle vara.
På kvällen drog vi runt till lite olika pubar och drack öl. Hitta väl en del hyfsade ställen. Men inte alls så bra som det hade varit i Berlin och Tjeckien. Nästa mål som var det sista på resan var Sziget.


Sziget Festival (Budapest)
Äntligen var det dags att återigen återvända för Sziget och ännu ett år skulle det visa sig bli en toppenvecka. Även fast en del grejer inte alls blev som man trott och tänkt innan.
Det var en hård kördag till Budapest. Sega köer då vi kom in i Budapest och vi var inte där förens på kvällen. Som tur var hann man få upp tälten innan de börjat mörkna allt för mycket. Vi drog och tog en öl men sedan fick det bli sovdags så att man skulle vara hyfsat utvilad nästa dag då Maiden lira. Sov väl hyfsat men inte bra.
Dagen därpå blev det att man gick och kolla runt en del, tog en dusch och tvätta kläder drack öl mm innan man gick för att se Lauran Harris och Iron Maiden i god tid så man skulle komma längst fram. Mycket bra gig även här. Men tyvärr stenhårt tryck även här med vakter som vägra ge vatten. Så det fick man inte förens sjukvårdspersonalen ryckte in och gav dem som stod längst fram vatten. Men jaja bra som vanligt var det och tyvärr blev det mitt sista Maidengig för den här turnén. Funderade ju även på Moskva. Men att man behövde visum och sådant för Ryssland hade inte jag någon koll på. Jaja bra för ekonomin i alla fall.
Dagen därpå fick de andra för sig att de helt plötsligt skulle dra till Österike och hälsa på en kompis i två dagar. Jag tänkte väl att de kan de göra jag stannar här så ses vi sen. Men näe då skulle nötterna hem efter det. Självklart blev man förbannad och ville att de isåfall skulle betala mitt flyg hem då de brutit resplanerna och bara tänkt skita i mig som inte hade allt för god ekonomi att ta mig hem för. Min pinkod på mobilen hade även råkat bli spärrad under Maiden giget och även Internet dosan hade lagt av så hade inte så lätt att kolla upp vad som fanns på kontot. Men sedan jag snackat med morsan viste jag att de inte var specielt mycket. Till slut kom vi i alla fall överens om att jag skulle få 400kr var av dem för hemresa. Då Mollan som åkt hem tidigare kollat upp ungefärliga priser innan från Budapest och hittat flyg för 1600. Men något flyg hade jag ändå inte råd att ta hem sen. Så det blev lite strulig men spännande hemfärd. Men först var det dags för många fler roliga dagar på Sziget. Denna dag kom en gammal ungers festivalkompis och vi kolla bland annat på Kalapács som även i år var mycket bra. Öl och trevligt festande. Dagen därpå blev det bland annat Sabaton och Iced Earth på hårdrocksområdet. Jag och Rasmus en annan kompis som jag mött upp på Sziget bada lite och tvätta kläder i Donau och mera party. Dagen därpå blev det bland annat Apocalyptica och Sex Pistols och man träffa fler festival/konsertfolk som man inte viste skulle dit. Ett roligt gäng från Halmstad som var bra på att supa. Mina grannar i år var tyvärr inte alls det samma som förra året. Bodde granne med en del rumäner och tyvärr var det inte alls samma partyröj i dem som tyskarna, holländarna och ungrarna som vi bodde granne med året därpå. Saknade förståss även min gamla festivalpolare Leffe och hans son som jag var där med då. Men annars var det mycket bra. De som lämnat saknade jag däremot mindre. Klagar man bara och pallar inte med det så har man inget där att göra. Fanns bra många andra som var roliga att hänga med. Träffa roliga engelsmän. Ett gött gäng från Stockholm som brukar bo inne i centrala Pudapest men har helveckasbiljett parta jag mycket med även i år och annat gött folk. En stor miss var att jag inte träffa min Holländska granne från förra året. Tyvärr sket det väl sig pga att min mobil strula och hanns mail såg jag inte förens det var försent. Men jaja. Överlag hade jag nog det bättre och roligare på Sziget förra året. Även fast det var mycket bra även i år. Missa nog fler konserter i år. Ibland var det extremt varmt och att man inte hade klockan som jag har på mobilen gjorde väl sitt. Men man såg ju de viktiga man ville. Lika mycket aktiviteter som jag gjorde förra året blev det inte heller. De som kosta pengar hade jag tyvärr inte råd med i år och många av de mycket fina gratisaktiviteterna blev det tyvärr inte av att man testa. Grämer mig lite över att jag missa Luminarium som var mycket coolt förra året. Men jaja. Sista dagen fick vi tyvärr missa några band för vi bestämde oss att dra hem redan på morgonen då. Var väl inget jätte viktigt men Exodus, Babyshambles och The Killers missa jag bland annat. Men resan hem blev inte helt lätt så det var nog bra att vi drog lite tidigare. Det skulle visa sig bli ganska hårt stundtals. Lite mat, dryck och sömn. Men mycket gående, strul och tjafsande med tågvakter och sådant. Men så här i efterhand då man kommit hem får man väl säga att jag och Rasmus klara det rätt fint. Blev lite plankning, liftning några mils gång och lite sådant. Blev väl avslängda från något tåg. Men klara den längsta nattresan mycket fint. Var tur att jag hade Rasmus att åka med hem. Annars hade jag nog inte lyckats komma undan så billigt och det hade varit mycket värre att åka ensam. Även Polisen stoppa oss en gång vid autoban då vi inte stod vi ett allt för lyckat ställe och lifta men inte hade mycket till val då vi blivit avsläppta vid en avfart som var bra mycket sämre än vi trott. Men som tur var fick vi bara en varning och blev körda till ett ställe där vi sedan fick lift till Puttgarden hyfsat snabbt. Efter det blev det väl fortsatt mycket mer gång och sedan lift, buss och tåg övernattning i Halmstad vid sommarstugan och sedan buss hem.
Det var jäkligt gött att komma hem och ta en dusch och äta god mat kan jag säga.
Det enda som är lite tungt nu är att det är ett helt år tills nästa festivalsommar. Men nu är det bara en vecka tills jag drar till USA för Judas Priest, Motörhead, Heaven & Hell och Testament. En rapport om det lär också komma efter det.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas