Resa i sportens värld

Resa är för många meningen med livet, men det finns även många som tycker att sport är meningen med livet. Så varför inte kombinera dessa två härliga ting genom att se sport i världsklass på resan. 

Fotbollsweekend

För den som bara känner för att komma iväg en liten sväng är en storstadsweekend alltid ett bra alternativ. Dessutom behöver det inte kosta så mycket. Bara ett fåtal timmar bort finns en rad spännande europeiska storstäder, som exempelvis London, Paris, Berlin, Barcelona eller Rom. Förutom att samtliga av dessa städer erbjuder oändligt av kultur, muséer och andra sevärdheter finns är även några av Europas absolut bästa fotbollslag. London har för närvarande inte mindre än fem lag som spelar i Premier League, bland annat topplagen Arsenal, Tottenham och Chelsea. Vill man vara säker på att få biljett till någon av de här lagens matcher är ett bra tips att vara ute i god tid eftersom matcherna ofta är näst intill fullsatta. Barcelona är ett annat givet resmål om man är det minsta intresserad av fotboll. Ett besök på Europas största fotbollsarena Camp Nou där storlaget FC Barcelona huserar är förstås ett måste. Har man inte möjlighet att se en match på plats kan man ändå besöka arenan där det ges guidade turer och även finns ett museum. Rom är en annan stad som bjuder på såväl mycket sevärdheter som fotboll. Med två topplag i staden i form av Lazio och Roma går det att se fotboll i världsklass i stort sett varje helg. För närvarande ligger såväl Lazio som Roma med i toppen av Serie A och har bägge goda chanser att komma bland de fyra bästa lagen, vilket även spelbolagen anser. Hos till exempel bet365 går det att lägga bets på vilka lag som kommer att hamna topp 4 i Serie A. För närvarande ger en topp 4-placering för Roma 1.44 gånger pengarna hos bet365 och 1.50 gånger pengarna för Lazio, vilket inte direkt är några skyhöga odds.

Se hockey i världsklass i världsmetropolen

För den som gillar hockey och riktigt stora världsmetropoler är USA:s största stad New York ett givet resmål. Här kan man inte bara njuta av klassiska sevärdheter som Central Park, Empire State Building och Frihetsgudinnan utan också ishockey på absoluta toppnivå. Stadens stolthet New York Rangers med svenske stjärnmålvakten Henrik Lundqvist huserar i klassiska Madison Square Garden, som man för övrigt hittar endast några kvarter ifrån Empire State Building.

Inspireras av toppåkarna

Om man som skidåkare vill bli inspirerad och kanske även förbättra tekniken är ett bra tips att kolla in det alpina världscupprogrammet och kanske förlägga skidsemestern till någon ort som arrangerar en världscuptävling. Några klassiska skidorter som regelbundet arrangerar världscupen i alpint är bland annat franska Val-d'Isere, österrikiska Sölden och Schladming samt italienska Madonna di Campiglio. Om man inte vill åka ända ner till Alperna kan man förstås även bege sig till Åre som i år arrangerar de avslutande tävlingarna i världscupen på såväl herr- som damsidan i mitten av mars.

Nyhetskälla: Svensk Nyhetspress


Hitta ett jobb hos LeoVegas