Rapport 4 juli - Arvika!

Dagens spelningar, helt klart mest spelningar denna dag!

 

++++ ALICE IN VIDEOLAND (S)

SCEN: Apollo

PUBLIK: 4500

BÄST: Cut the Crap

SÄMST: Den tidiga speltiden

KOMMENTAR: De är morgondagens The Sounds och de gör ytterliggare en riktigt fin spelning på Arvika. Cut the Crap blir riktigt bra, och publiken är verkligen med på noterna under hela spelningen vilket får Toril att bli rörd. Jag är helt övertygad om att de kunde ha spelat inför ett fullsatt Apollo med en betydligt senare tid.

 

++++ JOEL ALME (S)

SCEN: Andomeda

PUBLIK: 800

BÄST: The Queen's Corner

SÄMST: Krocken med Florence Valentin

KOMMENTAR: Ödmjuke Alme lirar vacker pop i solljuset, tyvärr är det många som missar detta då det krockar med mer folkliga Florence Valentin. Jag föredrar dock den ödmjuke popen istället för Pokerkvällen med Valentin. Hursomhelst får vi höra vackra låtar som always on my mind, the queen's corner och a young summer's youth.

 

++++ ANNA TERNHEIM (S)

SCEN: Vintergatan

PUBLIK: 7 000

BÄST: Shoreline, Weddingsong och No, I don't remember

SÄMST: Kepsen och för lite show i mitten

KOMMENTAR: Fröken Ternheim börjar starkt när Shoreline drar igång spelningen vilket får folket att springa till spelningen. Det är vågat, att dra sin största hit som första låt, men å andra sidan har Anna med åren skaffat sig massa andra kreddiga låtar. Hon har att ta av. Inledningen på No, I don't remember, och avslutande Weddingsong gör spelnngen fantastisk. För att nå ytterliggare ett snäpp borde någon gästartist kanske delta vilket ofta lyfter upp singersongwritermusiken en aning.

 

+++ MUSTASCH (S)

SCEN: Vintergatan

PUBLIK: 8 000

BÄST: Double Nature

SÄMST: Lite glest för att vara ett av de större rockbanden, långrandigt

KOMMENTAR: Jag är inget större fan av Mustasch, det innebär inte att jag avskyr deras musik, men jag är däremot inte så insatt. Det är bra rocklåtar, men enligt mig blir det lite långrandigt. 

 

++++ FLEET FOXES (US)

SCEN: Apollo

PUBLIK: 7 000

BÄST: Mykonos och stämsången

SÄMST: Lite loj attityd av vissa då detta är deras sista spelning

KOMMENTAR: Vackert, otroligt vackert. Örongodis. Det finns stor potential i Seattle killarna, dock gäller det att de lyfter låtarna ett snäpp från skivan. Nu är det i nivå med skivan som dock var en av de bästa popplattorna år 2008. Det här vari riktigt fint, men det kan bli det finaste våra öron kan höra. Lite strul med instrument och ibland långa varv mellan låtarna är något som måste justeras för att bli vassare live.

 

+++++ THÅSTRÖM (S)

SCEN: Vintergatan

PUBLIK: 11 000

BÄST: Alla vill till himlen, Var e vargen och Fan Fan Fan

SÄMST: Thåström är grym, finns inget att klaga på.

KOMMENTAR: Såg thåström för 3 år sedan, då var det segt och långrandigt. Nu visar verkligen den sanna Thåström och bjuder på hits från Imperiet som Ebba Grön. Det är då Thåström är som bäst. Industritunga Alla vill till himlen, Fan Fan Fan och Var e vargen är det vackraste jag hört av Thåström. Allsången existerar, trycket håller i sig och Thåström flaxar lite. Thåström i sitt bästa slag.

 

++++ KORN (US)

SCEN: Vintergatan

PUBLIK: 10 000

BÄST: Humöret och glädjen

SÄMST: Jag missar första kvarten och är inte uppdaterad med KoRn.

KOMMENTAR: Sista headlinern för året intar Vintergatan och vilket stöd de får från publiken. De spelar mycket gamla låtar och avslutar med sin Pink Floyd cover. Behöver jag säga mer? KoRn gör det bra får det hela intressant!

 

+++ TIGER LOU (S)

SCEN: Apollo

PUBLIK: 4 000

BÄST: Nixon, Oh horatio

SÄMST: Plattheten

KOMMENTAR: Tre låtar lyfter en annars tråkig och stillastående spelning. Det handlar om Nixon, Oh horatio och Sell Outs, annars är det segt då låtarna låter som varandra. Samma uppbyggnad olika texter och näst intill identiska melodier.

 

 

 

 

 

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas