Rapport 3 juli - Arvika!

Dagen D var den 3 juii, drömboningen Depeche Mode lirade inför ett fullsatt Arvika. Det var dock inte enbart DM som hade spelningar idag, e rad andra band. Däribland bob Hund, Eagles of death metal och Fever Ray.

++++ EAGLES OF DEATH METAL (US)

SCEN: Apollo

PUBLIK: 5000

BÄST: Flörten med the ladies och den kaliforniska rockbrisen

SÄMST: Lite väl långt mellan låtarna

KOMMENTAR: Markus Krunegård har fel när han säger rocken spelar ingen roll längre. Det gör den visst och särskilt när det är så här välkammat, tajt och attitydmässigt. Det är ett bra tryck genomgående och publiken är med på noterna från början tillslut. Det lyfter ytterliggare lite när wanna be in LA drar igång och ytterliggare ett snäpp när de säger att de hellre vill vara i Arvika.

 

+++++ BOB HUND

SCEN: Vintergatan

PUBLIK: 9 000

BÄST: Mer än så kan ingen bli, mellansnacken och att Bob Hund är tillbaka.

SÄMST: Inget, finns inget att klaga på.

KOMMENTAR: Publikåldern har stigit ed 5-10 år sedan The Sounds och Mando Diao. Det är en trogen och äldre publik som röjer loss till bob hunds galna spelning. Tomas snackar, sjungar, dansar och är almänt galen. Han är underbar. Det är mäktigt när Tomas drar igång allsånger, snackar skit och dansar på högtalarna. 90-talsrockarna är tillbaka på allvar, och som vi har längtat efter bob hund. Mer galet än så kan inget bli. Frontmannen Tomas är fenomenal och fångar all uppmärksamhet vilket han förtjänar.

 

+++++ DEPECHE MODE (UK)

SCEN: Vintergata

PUBLIK: 22 500

BÄST: Enjoy the silence, Stripped och Personal Jesus

SÄMST: Första trettiominuterna är lite sega

KOMMENTAR: Synthkungarna kom,de sågs, de segrade. De inledde med några spår från senaste skivan vilket var en oväntad seg och tråkig inledning. Showen lyfter med låtar som Never let med down again, Enjoy the silence. Det absoluta klimaxet nås i allsångs vesrionen av Personal Jesus, där Gahan blir allsångsledare och publiken sjunger REACH OUT AND TOUCH FAITH. Gahan är grym och ju längre spelningen blir desto mer juckar och dansar Dave Gahan framför Arvikapubliken.Avslutningen med Stripped och Personal Jesus r mäktig, men det är ändå enjoy the silence som ger de första rysningarna. 

 

++++ FEVER RAY

SCEN: Apollo

PUBLIK: 7 000

BÄST: Lasershowen och Keep The Streets empty for me

SÄMST: ingen Heartbeats av The Knfie.

KOMMENTAR: Det är mörkt, mystiken sprider sig och jublet stiger när Karin gör entré.Lasershowen an vara det vackraste ögonen har skådat under denna festival, ingen artist jobbar så hart som Karin, med små detaljer. Därför är det inte särskilt oväntat att himlen avbildas i låserstrålarna. Keep the streets empte for me är oslagbar i mörkret. Kunde inte Karin bjussat på en The Knife klssiker för kära Arvikapubliken.

//MANGE

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas