Någotsånär väl valda råd

Tips

Några små tips för nybörjare liksom härdade veteraner i festivalandet:


Boende och förvaring:


1. Kläder stoppas i plastpåsar som i sin tur trycks ner i väskor, gärna sånadär gammelmodiga resväskor i läder, som visserligen är tunga och otympliga men likväl stöttåliga, relativt vattentäta och går utmärkt att sitta på.


2. Små lösa och mindre vattentåliga persedlar(böcker, tändstickor, hemresebiljetter, anteckningsblock, öppnade chipspåsar osv) förvaras med fördel i återförslutbara plastpåsar. Om ni ens har funderat på att skaffa dreadlocks och hyser en förkärlek för Captain Beefheart och batikfärgade kläder vet ni precis vilka påsar jag menar. Jag? Fördomsfull?


3. Köp tält, sovsäck och allt annat för en spottstyver på coop, rusta eller liknande, man kan agera betydligt mer självsäkert och lojt på campingen när man vet att ingen kan orsaka en någon större ekonomisk skada som hämnd för någon onämnbar handling. Plus att det inger en behaglig frihetskänsla att ge sig av från en festival utan tung packning, vilket kanske arrangörerna med all rätt inte ser på med blida ögon.


4. Om ni är ett gäng på minst 3 tält, slå ihop er till en ring, ungefär som när en karavan nybyggare i den amerikanska västern blev anfallna av indianer. Håller orcherna på avstånd, och inger en trevlig känsla av samtrevnad. Kompletteras gärna med ett partytält.


Leverne:


1. Om man tröttnar på öl, tetravin och ren sprit så kan man göra en förvånansvärt god drink på hälften Slush Puppie och hälften vodka. Slush Puppie är saft blandad med krossad is, brukar finnas ett litet stånd på de flesta festivaler.


2. Egen mat eller köpt? Svår fråga. Själv brukar jag leva på falafel, indiskt, pizza och när det finns, vegetariska tacos. Är den förmodat dramatiskt lägre njutningsnivån på maten verkligen värd den femtiolapp om dagen man sparar om man väljer att koka sina sorgsna snabbnudlar?



Såg just att Clap Your Hands Say Yeah är bokade till roskilde. Har i det närmaste lyssnat sönder deras skiva på sistone, och ack så kul det vore att se dem live, även om jag inte har en fin historia om nån kyss vid en dylanspelning att komma med, men tänk om jag aldrig får chansen? Iofs har han en något för gnällig stämma för att vara särskilt upphetsande.


Nu: disk, disk, överallt disk. Jag äter uppenbarligen för mycket.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas