Johan Hellgrens blogg

Någotsånär väl valda råd

Tips

Några små tips för nybörjare liksom härdade veteraner i festivalandet:


Boende och förvaring:


1.

Obsession, by John Frusciante

Obsession, by John Frusciante

Vad är det som gör en oproportionerligt och irrationellt förtjust i just ett band eller en skiva? Slump, grupptryck eller det mest troliga: att en viss kombination av (o)ljud är oss mest tilltalande vid en viss tidpunkt i livet under vissa omständigheter?
Plus självklart att en låt kan ha affektionsvärde för att den råkat spelas samtidigt som något mer eller mindre behagligt hänt en.

En Skiva #2

En Skiva #2

Nick Cave är ansvarig för både manus och soundtrack till "The Propostion".

Driver med strömmen mot arktis

Driver med strömmen mot arktis

Jag innehar en aningen för späd ålder(blott 20) för att ha spenderat timme efter timme framför en gigantisk stereo inhyst i specialtillverkad plywoodmöbel med tonad glasdörr(80-talet var ingen gyllene era för design) med att kompilera blandband och skriva låtlistor på pyttesmå ettiketter, men under de första 2-3 åren av detta vårt årtusende, innan en populär hyperdesignad dosa vars namn börjar på "i" blev en oersättlig del av mitt liv, så gjorde jag av med ungefär ett 10-pack CD-R i veckan.

Våga kika i Pandoras ask

Pandora

När jag för några månader sedan strösurfade så sprang jag in i det mest intressanta webbaserade musikprojekt jag skådat sen Apple började sälja digitala låtar, nämligen Pandora Project.

Bas med mera

Bas med mera

Mitt behov av att fara till Roskile låg på grovt räknat 7 på en 10-gradig skala vid frukosttid idag, men nu när jag strösurfar rakt in i Dylans bistra nuna ligger det nånstans runt 11, även om hans skivor hållit ojämn kvalitet de senaste årtiondena.

Bristande Anda

Bristande Anda

Folket här skriver mycket om längtan efter sommar, sol och allmänt gemyt.

...Och en spelning.

.

En skiva...

En skiva.

Önskelista 2006

De här skulle jag vilja se på svenska festivaler i sommar:

Don Lennon: "Routine" var en av förra årets bästa skivor.

Prenumerera på innehåll

Hitta ett jobb hos LeoVegas