Intressant vecka för festivaler jag skall besöka.

Då är Arvikas bandsläppar vecka slut, Siesta har bokat en halvdrös band och Norbergfestivalen har äntligen fått upp sin hemsida och lagt ut de första banden.

Arvika börjar sakta arta sej mer och mer och de här banden har ju klart varit band som borde tilltala Arvikas besökare, elektroniskt och dans dominerar men ej renodlade syntband. Holy ghost hoppas jag kan bjuda på en riktig technoshow, åtminstonde så lovar rykterna det. Danskarna when saints go machine är ett av banden som uppträdde på Airwaves i Reykjavik, de spelar klassisk pop. Riktigt go 80-tals discodans med MOntreals Chromeo är även det ett riktigt skoj band. Four tet kommer bjuda på experimentelll techno. Maskinen är den här veckans röjigaste bokning med sin dancehip-hop, singeln Dansa med vapen tillsammans med Marina Gasolina är riktigt bra. Den mest efterlängtade bokningen i den här omgången är för mej helt klart IAMX med sin electropop, tror det kan bli asbra live. Sist att nämna var den "Gyllene måndagens" bokning av Golden filter, det band som är mest nära synten, liksom IAMX tror jag det kan bli en väldigt bra spelning. Arvika har även tävlingen den gyllene biljetten tillsammans med Bandit Rock som är en livstidsbiljett till festivalen. Den skulle man lägga vantarna på! Enda orosmolnet är högoddsaren att Babyshambles dyker upp eller om trubbel som vanligt söker sig till Doherty. Jag håller tummarna för Babyshambles är ett band att se.

Siesta är årets första festival jag ska på, Eliaz the wizzkids är klara för Hässleholm och jag kommer inte missa dem. Teddybears blir även dom en höjdare, jag hoppas dom kommer spela hits från hela karriären så man kanske får höra punkdängan "women in pain" som jag tycker är deras absolut bästa låt genom alla tider, ett kanon live band hur som helst. I övrigt har Siesta fyllt på med Kristian Antilla, Hästpojken, Anna von Hausswolf, Monty och Mofeta & Jerre. Blir första gången jag är i Hässleholm i annat syfte än att byta tåg mot Sweden rock, tror verkligen det kan vara värt det. Jag gillar skåne och tror att Siesta kommer kunna bli hur skoj som helst och det är bara 2 månader kvar till jag öppnar första ölen på tåget ner.

En av de festivaler jag vill till men ej bestämt mej för än är Norbergsfestivalen som är för elektronisk musik. Väldigt spännande band, festivalområde med gamla gruvanor och inte minst en scen som heter 8-bit the basement of doom! Bara scennamnet ensam gör att man vill åka till Norberg. Mitt kunnande om musiken är inte den bästa, lyssnat igenom banden och det som jag fastnat av de få banden som publiserats är Franska Tapetronics techno, electroniska dubreggean med Mark Ernestus feat. Tikiman låter väldigt bra. Hardcore med
Dave Skywalker öser riktigt bra, svettigt och rått. Hoppas det kan bli en resa i år för jag tror det här kan bli en höjdare.

Den festival jag väntar mest nyfiket på nu är vilka band Pop Dakar kommer boka, de har en fantastisk känsla för att ta hem spännande nya band, väntar även på Way out wests nästa bokningar, väldigt intresserad av att se klubbprogrammet. Har tisslat och tasslats endel på festivalryktenbloggen om bland annat grymm hip hop, Tribe called Quests Q-tip, och National som även dom är New York band men inom indierock genren. Även Miike Snow och Beachhouse plus några klubbband ryktas vara nästa släpp, några trevliga bokningar.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas