Hur band stärker sina varumärken

I första hand är musiken väsentlig för ett bands framgång. Men flera artister lyfter fram sina varumärken på andra vis i form av kringprodukter. De största giganterna har egentligen väldigt egendomliga komplement till sin musik, som de erbjuder sina lyssnare. Låt oss titta närmare på olika sätt band väljer att promota sig själva och tjäna sitt levebröd.

Spel
Flera av de största banden finns med i tv-och datorspel. Exempelvis har vi en The Beatles-utgåva med spelet Rockband och Guitar Hero med Van Halen. En populär spelgenre flera band och artister gett sig in på är slotspel, där de pryder den visuella designen och de olika snurr-symbolerna.

På slotspelsfronten är exempelvis Guns n’ Roses och Motörhead aktuella, tillsammans med Megadeth och Kiss. För att hitta spelbolag som erbjuder slotspel med rockband som tema, läs mer här. Du hittar även de spelbolag med bäst bonusar och smidigast registrering.

Egna drycker

The Rolling Stones, Slayer, The Police, Queen och Grateful Dead har gemensamt att de alla är rockhjältar, men också att de pryder vinflaskor. Den som har svårt att välja vin till kvällen kan vända sig till sitt musikaliska hjärta och få ett enklare val. De lite hårdare banden tenderar att även ha en egen whiskey. Ett par av dem är Motörhead och Metallica, därav de sistnämnda började förra året planera sitt eget destilleri. Banden med egna drycker verkar hålla sig till alkoholhaltiga produkter. Band som håller sig till kaffe får vi nog vänta lite på.

Klädesmerch

Den vanligaste kringprodukten för band är givetvis klädesmerch: t-thirts, långarmade tröjor, kepsar, mössor etc. De säljer bäst på arenan inför spelningen eftersom folk vill visa sitt stöd för personerna uppe på scen. Klädesmerch är bland de viktigaste intäktskällorna för band, särskilt nu för tiden när färre köper skivor. Några av de mest förekommande bandloggorna vi ser på tröjor är Nirvana, The Who, Guns n’ Roses, AC/DC och The Beatles.

Ja, band använder olika sätt att marknadsföra sig på och hålla sig aktuella. En t-shirt och andra produkter man använder i vardagen ger stort stöd till de kreativa själarna. När det kommer till mindre band är de mer beroende av den här sortens stöd från sina lyssnare, så du behöver inte fundera två gånger när du blir sugen på att handla merch från bandet du älskar!


Hitta ett jobb hos LeoVegas