Framgångsrik spelfestival i England återkommer 2019

Efter en framgångsrik festivalupplaga 2018 bekräftar nu London Games Festival att man är redo för sin tredje upplaga i 2019. För bara någon vecka sedan annonserade man ut festivaldatumen, som nu också uppmärksammas bland våra svenska spelentusiaster på hemmaplan.

Årets event lockade till sig rekordmånga spelintressenter från hela världen. Enligt officiella siffror har eventet haft över 65 000 deltagare som firade in festivalen på flera håll i den engelska huvudstaden London – bland annat på Somerset House, Tobacco Dock samt genom en officiell parad där deltagarna fick klä ut sig till sina favoritkaraktärer från de olika spelen. Även om eventet huvudsakligen omfattade nya datorspel så hade det också en betydelsefull roll för många casinospel, som på senare tid influerats av de traditionella datorspelen. Har du inte haft möjligheten att prova på dessa spel så är vårt tips att prova dig fram den enkla och billigaste vägen, nämligen genom bonuskoder för de olika spelsajterna. Med spela bonuskod kan du prova de flesta spelen utan att spendera alldeles för mycket pengar.

Större festival 2019 – Borgmästaren donerar pengar för att skapa en internationell spelhuvudstad

Med facit i hand råder det inte heller någon tvekan över att den kommande festivalen kommer minst sagt bli lika framgångsrik som den föregående. Ett faktum som bekräftar detta redan nu är att Londons borgmästare nyligen fördelat över 1,2 miljoner brittiska pund till lokala spelevents i London. Målsättningen sägs vara att göra London till en internationell spelhuvudstad. Parallellt med kommunens donation bekräftar festivalledningen också att man fått andra donationer från investerare. Dessa uppgår i skrivande stund till 20 miljoner pund.

Vad du kan förvänta dig i nästa festivalupplaga

Nästa år kommer festivalen bjuda på en rad olika överraskningar och events för spelentusiasterna, bland annat föreläsningar, workshops och mässor i syfte att uppmärksamma spelindustrin. Dessa är självklart inkluderade i biljettpriset, vilket betyder att du när som helst kan välja att besöka ett event utan att behöva betala något extra.

Enligt ”Film London” som står som en av arrangörerna bakom 2019-upplagan tillsammans med Association for UK Interactive Entertainment, ser man den nästkommande festivalen som en möjlighet att cementera London som världsledande inom spel. I ett pressmeddelande skriver de:

– London Games Festival är en milstolpe i vårt firande där vi vill belysa den här fantastiska framgången. Vi vill föra samman de bästa talangerna för att skapa nya affärsmöjligheter, säger Adrian Wootton, verkställande direktör på Film London.

2019 års upplaga kommer ta plats mellan den 4 och 14 april 2019. Se därför till att du har datumen lediga! Mer information kan du hitta på eventets officiella hemsida.


Hitta ett jobb hos LeoVegas