Festivalsommaren 2017

Min Festivalsommar blev så här. Efter att få ändra lite i mina festivalplaner och tyvärr skippa Burg Herzberg, Przystanek Woodstock och Sziget som jag sett fram emot att dra på med en Min Festivalsommar blev så här. Efter att få ändra lite i mina festivalplaner och tyvärr skippa Burg Herzberg, Przystanek Woodstock och Sziget som jag sett fram emot att dra på med en kompis blev den ändå helt ok.

Groezrock

Punkrock festivalen Groezrock blev den första festivalen för mig i år. Funderat på den här i många år. Men i år passade det väldigt bra då jag inte hade så mycket semester och det låg så perfekt med en röd dag då 1 maj var en måndag i år.
Kunde inte bli bättre än att slippa alla jobbiga demonstranter och politiker och dra på festival istället. Festivalen var lörd-söndag. Så blev flyg fred-månd. Gick smidigt och bra. Någon timmes tågresa från Bryssel men sedan trots att jag kom rätt sent på fredagen så gick det väldigt smidigt med shuttelbussar från stationen till festivalen. Festivalen låg rätt så nära Graspop för er som varit där. Förutom att den till skillnad mot Graspop och Pukkelpop var inriktad på Punk så påminde den rätt mycket om dem. Bricksystem för mat och dryck, Jupiler öl mm. Men bra organiserad överlag. Vissa minus fanns dock. På campingen som tex väldigt få ställen med vatten, även bajamajor kunde de haft lite fler av Har för mig att det var deras 25års jubileum i år. Men för egen del var inte line-upen någon av deras starkaste. Bästa bandet tycker jag nog var Pennywise. Antiflag var också bra och ena headlinern Parkway drive stod för den maffigaste/mest påkostade punkscenshow jag sett med en massa ljuseffekter och snurrande trumsolo mm. Kändes lite konstigt att se sådant på en punkkonsert.
Vädret var skapligt, kom lite regn och var lite kallt på nätterna, är ju rätt tidigt. Men har varit med om bra mycket värre under andra tidiga festivaler. Bokade min biljett väldigt tidigt. Försökte få med lite kompisar. Till början gick det trögt men sedan var de några festivalrävar som också var sjukt festivalsugna som såg till att köpa biljett. En av dem hade varit där tidigare och min äldsta festivalkompis som började festivala för 47år sedan var inte så svårövertalad att få med. Blev en lyckad helg med god stämning, öl, fest och bra musik. Precis som det ska vara. Festivalen får en 7/10 av mig. Absolut en festival jag kan tänka mig och förmodligen kommer besöka igen. Festivalsuget ökade ännu mer för allt som skulle komma.

Muskelrock

Oj vad höga förväntningar jag hade på denna festival i år. Inte pga line-upen även fast de ändå blev ett gäng riktigt fina bokningar till slut. Men själva festivalen är så kanonmysig, charmig och speciell och i år skulle jag dessutom få festivala med en del av mina gamla bästa kompisar som jag var typ 1år och inte festivalat med på typ 15år. För i höstast bestämde jag och två andra kompisar då vi satt på Abysskrogen i GBG och drack öl att det ju var på Muskelrock vi skulle ha den perfekta svensexan för vår kompis. Muskelrock är ju i en gammal folkpark och den påminde en del om vår lokala gamla folkpark i Timmele där vi växte upp. Dock är Tyrolen mycket mer mysigare. Storleksmässigt var det också perfekt. Lätt att hitta varandra om man kommer bort ifrån varandra och inga långa jobbiga avstånd som på större festivaler. Jag var lite småorolig att jag tyvärr inte skulle hinna hänga med en del andra festivalkompisar som vanligt som man ju också ville hänga med. Men det gick ändå riktigt bra att kombinera för att festivalen var så liten. Sedan såg jag till att åka dit i väldigt god tid i år också så jag hann värma upp, fixa camp, plats och få upp tält för oss mm.
När jag ser tillbaks på Muskelrock nu så är nog det den festival jag är mest nöjd med i år. Den brukar få höga betyg av mig varje år typ mella 8-10 men nu var det ett tag sedan den fick en 10a men i år är det verkligen dags.
Var lyckat på så många sätt. Sista kvällen kom ett gött gäng polare som inte sagt eller hade planerat att åka dit och överraskade oss och tog med mig och en kompis till vidare till SRF sedan.

Sweden Rock

Sweden Rock var redan planerat. Men jag hade inte en aning om att jag skulle få åka tillsammans med massa sköna kompisar som jag inte trott skulle vara där direkt till festivalen och slippa bekymmer som att försöka hitta någon annan att lifta med dit eller boka tåg och krångla.
En del var rätt slitna sista dagen så det tog ett tag innan vi kom iväg och vi hade ingen stress. Blev en trevlig liten tur med Pizzapause mm längs vägen. Min magsäck hade nog dock krympt. För Sopsäckpizzan som jag köpte. Ja den hette sopsäck var riktigt god så jag tog med den för att ha festivalmat kommande dag. Vi anlände till SRF söndag eftermiddag/tidigkväll. Vädret var inte det bästa men det hade vi inte så ont av där vi satt vid fina bussar och under ett stort partytält och en riktigt bra stereo. Efter ett tag lämnade vi som skulle bo på griscampingen arbetarcampingen och släpa med alla våra tält och öl mm dit. Var gött att det inte var szigetvärme under denna promenad med sådana mängder öl som man måste släpa med sig för en veckas festival i Sverige och en massa tält mm. Gick hyfsat fort ändå att ta sig upp och börja få upp tälten. Mitt lilla pop-up tält fixade ju sig på en sekund. Sedan var det bara o börja hjälpa de få andra som behövde hjälp. Vi var rätt få som kom så tidigt så de första nätterna hade vi fler tält än vad vi var personer. Dagarna och nätterna flyter ihop lite. Men en av warm-up nätterna då de regnade som mest bestämde jag mig för att gå på en liten promenad till Norjeboke campingen för att se om det var något gött folk jag kände där. Tror inte Gråhundbussen den risiga men fina bussen hade anlänt än då. Så förmodligen blev det att jag somnade i öläningarnas husvagn den natten eller blev iaf kvar en bra stund då de regnade extremt ute och mitt lilla kassa tält var det då inte jättelockande att dra tillbaks till.
Nästa dag då jag drog tillbaks började det som tur var bli lite bättre väder igen. När jag kom till campet mötter jag av en kompis på glatt humör som sa. "Eric du lever ju" Han hade blivit lite orolig då han tittat in i mitt tält och sett allt vatten och bara min goda sopsäckpizza som flöt runt där, bredvid min ryggsäck och en sopsäck som jag hade tryckt i lite kläder i för att skydda mot regnet. Det mesta var pissblött och det som var kvar av pizzan var bara att slänga. Hur det kunde blivit så mycket vatten i tältet fattar jag inte. Vet att det regnat mer än jag trodde och att tältet inte höll toppklass. Men var hyfsat mycket vatten då jag kom tillbaks efter bara ha varit iväg några timmar. :) Det löste sig dock rätt bra och snart var mitt tält tort igen. Fick erbjudande att sova i något av de andra tälten som var tomma. Blev inte ens att alla dök upp. Men på Groezrock hade jag hittat en fin Jägermaistertvättsvamp med massa hål i för Jägershotsrör. Denna hade jag såklart med och kommer absolut få hänga med på många festivaler. Perfekt att suga upp vattnet då det regnat och då det är torrt kan man ju i stället ha den som huvudkunde eller shots i. :) Ett perfekt festivalmultiverktyg. :) Jaja. Svävade iväg lite här med min pizza/väderstory. Men tiden gick snabbt och snart var redan onsdagen där och det var dags för att dra in och kolla på bra band. Första bandet jag såg var tributbandet till Led Zeppelin. Såg någon låt av Black Ingvars för någon kompis ville se det. Men blev snart till att gå och köpa öl. Sedan blev det lite Helix. Men efter det var de äntligen dags för en riktigt bra konsert Grave Digger. Under torsdagen bjöds det på bra mycket fler bra band. Det första jag såg då var Phil Campbell and the Bastard sons. Bästa spelningen av de fyra gånger jag hittills har hunnit se bandet. Sedan sågs bland annat Doro Presch´s Warlock, Ian Hunter and the Rant Band och Aerosmith också som också alla gjorde riktigt bra ifrån sig. Att Ian Hunter skulle leverera så otroligt som han gjorde var en fin överraskning och även att Aerosmith skulle vara så bra och bättre än senast jag såg dem var riktigt kul.
Fredagen började jag med Wishbone Ash. Tyvärr krockade dem med Mustasch. Men eftersom jag aldrig sett Wiscbone Ash förut fick de bli dem. De var väl en ganska gagig spelning. Men var ändå soft att ligga i gräset på morgonen, slölyssna lite med en öl och snacka med lite kompisar. Efter det här blev det att dra vidare och se Picture ett band jag hade rätt dålig koll på. Men som verkligen föll mig i smaken och bjöd på en bra konsert. Såg sedan lite av Clutch men drog sedan och festade lite vid campingen istället. Fredagens headline var Scorpions. Spelningen började väldigt seg med lite väl mycket ballader. Men efter en liten stund drog dem igång med Overkill som de brukar köra nu sedan Mikkey Dee kom med i bandet. Då kändes det som både bandet och publiken vaknade till lite, sedan drog de av några av sina största klassiker efter det. De var en ok spelning men inte i närheten av Aerosmith som avslutade på Festival Stage kvällen
innan. Efter Scorpions bestämde jag mig för att göra ett försök att dra in på VIP området. Ville kolla hur det såg ut där och se lite tavlor som en kompis hade gjort som hängde där. Det var inga större problem att ta sig in. Ibland är det bra med många festivalarmband. Dock hann jag inte med att vara där inne speciellt länge. Hann med att komma in, heja på lite kompisar, spela lite flipper och köpa en öl som jag var tvungen att dricka upp rätt så fort för precis då jag köpt den kom jag på att det snart var dags för Running Wild. Som jag inte ville missa. Senast jag såg dem på SRF var första året jag var där 2000 och det var dittills enda Sverigespelningen de gjort. Så gällde att passa på. Hade rätt höga förväntningar för senast jag såg dem på Wacken för några år sedan hade de bjudit på en sjukt bra spelning. Så bra blev det tyvärr inte nu. Var rätt så besviken på deras setlist. Men i övrigt var var det helt ok.
Sista dagen var det inget jag skulle se så tidigt. Så istället blev det till att dra ner till stranden med några kompisar, ta sig ett bad, köpa lite vykkort och sedan gå på loppis som Gråhundbussen hade utanför sin buss.
Sedan besökte jag lite andra kompisar på griscampingen innan det var dags att gå in på området. Hann se litegran av Sator och Candlemass. Sedan blev det till att kolla in Sweden Rock Symphony Orchestra som var typ något allstarjipo som de körde med musiker från 9e olika band. Var främst Nazareths gammla sångare Dan MacCafferty jag ville se. Tyvärr har han ju tyvngast sluta i Nazareth och man kunde förstå varför. För att ha Kol så sjöng han absolut helt ok. Han klarade sina två låtar fint. Men mycket mer än så hade han nog inte klarat. Han var tvungen att sitta ner hela tiden. Efter detta såg jag en stund till. Men sedan blev det trist och jag drog mot SRMtältet tältet där de hade signeringar nu med Biff Boyford från Saxon. Brukar aldrig orka stå i sådana köer och gjorde det inte heller denna gång. Men hade lite tur och hade en kompis som jobbade där just då. Gjorde en liten fuling och snackade lite med henne och smet snyggt förbi kön fort och fick en signering och en bild lite snabbt. :) Efter det här gick jag mot SM i luftgitarr men lyckades inte se så mycket av det. Hade nog kanske redan varit. Så jag och en kompis drog istället till öltältet och drack lite öl tills det var dags för nästa band Artch.
Kul med gamla band som man aldrig haft möjligheten att få se tidigare. Artch bjöd på en helt ok spelning.
Bättre skulle de bli dock. För nästa band och som även fick bli det sista för mig på årets SRF var Saxon.
Saxon brukar alltid leverera bra live och gjorde så även den här gången.
Avslutningsheadlinern för årets SRF var In Flames. Mycket knepigt och konstigt val om ni frågar mig. Så det var inte svårt att skippa. Hade funderat lite på att dra och se Rob Tognoni. Men var bra festsugen så drog istället tillbaks till campet och hängde med kompisarna där istället som jag inte sett mycket under dagen. Vid campet var det fullt ös som vanligt och festen körde vi på med tills det var dags att dra hem dagen därpå.
Sweden Rock blev som väntat riktigt lyckat. SRF var den första riktiga festivalen jag besökte år 2000 och det är den festivalen jag besökt näst mest gånger efter Roskilde. Har alltid haft riktigt skoj där och sett mängder av bra band där genom åren så blev det även i år. Tyvärr blev det dock riktigt dyrt också vilket jag i och för sig räknat med. Men trots att den bokar så bra som den gör, håller så hög standard är det tveksammt om den är vär priset. Svider alltid att skippa den lite både pga en massa bra band som man missar om man inte åker och för allt gött folk man lärt känna där genom åren som ofta tyvärr inte har vett att inse att de även finns en massa andra bra festivaler. Men får se hur det blir till nästa år.
8/10 får SRF i betyg av mig.

Var som vanligt rätt trött efter en festival med hårt partaj och lite sömn. Men var ändå i hyfsat skick. Var gött att jag nu var ledig i ett par dagar och inte skulle behöva åka hem och jobba innan Heellfest. Hoppade av i Halmstad, vilade en natt där i föräldrarnas sommarstuga, drog och simmade lite och handlade en del bra och ha grejer inför nästa resa som skulle bli Hellfest i Frankrike, Sedan drog jag till Malmö och sov hos kompisar där en natt innan det bar av i bil ner till Hellfest.

Hellfest

Hellfest hade som de alltid gör fixat en riktigt bra line-up även i år. Så valet att dra till Helfest istället för de festivalerna jag inte hade möjlighet i Augusti pga semestern var inte så svårt och det skulle visa sig bli riktigt skoj som väntat. Hellfest säljer alltid slut väldigt tidigt. Så jag hade tur att en kompis ville sälja sin biljett och att jag då även kunde ta hans bilplats. Tråkigt att han inte hängde på men gött att det fixade sig perfekt både med resa och biljett så smidigt. Vi kom fram i god tid till festivalen och fick vänta en stund på att de skulle släppa in. Men väl inne fick vi en bra plats. Var hyfsat mycket folk som köade innan insläppet men inte i närheten av tex Roskilde. Var väldigt varmt på dagarna under Hellfest men riktigt kalla nätter, speciellt de första. Men har varit med om värre både då de gäller kyla och värme och gött att slippa regnet. Ett av de första banden jag såg på årets Hellfest var Leftöver Crack. De spelade på Warzone scenen som var nytt eller omgjort sedan jag var där senast, för två år sedan. Goaste scenen på festivalen där det fanns möjlighet att hitta lite skugga. Även Red Fang, Electic Wizard, Rancid, Rob Zombie, Deep Purple, Monster Magnet och The Damned hanns med att se denna dag.
Purple kändes tyvärr väldigt gaggiga. Då var gubbarna i The Damned bra mycket roligare att se och det var första gången jag såg detta band. Tyvärr lirade de samtidigt som Alestorm. Men ångrar inte valet. Alestorm brukar ju turnéra rätt flitigt.
Den andra banddagen var det inget jag behövde upp till speciellt tidigt vilket känndes gött. Vaknar tidigt gör jag ändå alltid då jag är på festival. Men gött att ta de lugnt vid campingen ett tag också. Vi var ett gött camp med mest folk från England och Sverige och vi hade de gött i skuggan under två stora partytält. Denna dagen skulle det bli mycket samma band som jag redan sett på SRF som jag skulle se igen. Först var det Phil Campbell & The Bastard Sons och det var bra även här, sedan blev det även Saxon och Aerosmith. Tycker nog inte att något av banden gjorde lika bra ifrån sig på HF tyvärr. Störst skillnad var det på Aerosmith. De kändes något mer trötta nu och inte lika taggade. Såg ett gäng andra band också, Airbourne, lite av Ugly Kid Joe, Blod Cermony, Steel Phanters valde jag att skippa men Pretty Maids och Dee Snider lyckades jag tyvärr missa av misstag. Passade på att se franska Trust som jag hade blivit rekommenderad att se som tydligen lirar väldigt sällan live. De gjorde en helt ok spelning. Sista bandet som skulle ses för kvällen var Suicidal Tendencies. Tyvärr var jag väldigt trött då de lirade. Så däcka av lite innan det var slut och missade slutet av spelningen. Jaja shit hapens.
Sista dagen hade det blivit ännu varmare. Som tur var så var det inte jättemycket jag ville se denna dag. Så blev mest häng vid campet. Hade tänkt att dra och se Skindread som varit bra då jag sett dem tidigare på Download. Men var allt för seg för att orka med det. Skippade även Black Star Riders som jag varit glad över att jag skulle få en ny chans att se på HF då jag missade dem på SRF. Men så viktigt kändes de inte så att det var värt att orka stå i värmen att se dem just då. Så det känndes gött att de mer högprioriterade banden inte lirade föränn på kvällen då det var lite svalare. Första bandet jag såg var inte förrän 19:20 och det var Blue Öyster Cult. Mycket bra spelning. Sedan blev det till att dra runt lite, tror jag kollade lite Metal Church och lite Clutch sedan blev det någon öl innan det var dags för dagens och en av festivalens absoluta höjdpunkter Hawkwind. Gick förbid Linkin Park spelningen också påväg till Hawkwind. Tyckte nästan synd om bandet, som väntat var det inte många som valt att gå och se sådant skräp på en festival som Hellfest. Att de blev bokade till Bråvalla var jag inte så förvånad över. På en sådan festival känns det som de passar in. Men HF. Hoppas festivalledningen lärt sig på sitt misstag och ser till att boka bättre headlines nästa år. Hur som helst är deras line-up riktigt bra i sin helhet vilket ju är det viktiga och även fast det inte var någon av deras bättre line-uper så kändes de som de räckte till ändå. Hawkwind var hur som helst mycket bra. Som väntat blev det tyvärr några favoriter man ej fick höra. Det blev en rätt kort spelning. Men de öste på hårt den stunden de körde. Imponerande från Dave Brock som nu är 76år att han orkar att fortfarande dra runt och turnéra.
Hawkwind fick bli den fantastiska avslutningen för mig på konsertområdet det här året på årets Hellfest. Efter det blev det till att dra tillbaks till campet. Snacka lite med de trevliga nya bekanskaperna från York Shire i campet och dricka mer öl. Sedan blev det några timmars sömn innan solen gick upp. Hellfest blev mycket lyckat även den här gången. Bodde i ett bätt organiserat camp den här gången och var även själv i mycket bättre skick än senast jag var där för två år sedan då jag kom väldigt trött och sliten efter ett mycket regnigt Download precis innan. Festivalen hade väl tyvärr inte förbättrat bristerna de hade speciellt mycket. Förutom Warzone området som var väldigt bra. Men det hade inte varit fel med lite fler skuggställen och de borde absolut se till att fixa lite bättre vatten och tvätta sig möjligheter på campingområdet. Att enbart erbjuda handsprit utanför toaletterna på en sådan stor festival på campingområdet och inte rinnande vatten känns rätt b. Hade hur som helst väldigt kul och det var överlag väldigt bra. Lite kluven om jag ska ge festivalen en sjua eller åtta. Men det får nog bli en stark 7a.
Kom iväg i skaplig tid vilket var gött för sedan blev det ännu varmare. Blev sträckkörning hem. Var lite segt då men gött då vi väl var hemma. Tog nästan ett dygn. Då jag kom hem var jag riktigt trött och hade även en riktigt dålig mage. Så även nu kändes det väldigt skönt med ett fåtal dagars paus inför nästa festival som ju brukar vara höjdpunkten på året.

Roskilde festivalen

Efter att ha varit hemma i två dagar, packat upp, tvättat och packat igen var det dags för att rulla ner till Roskilde. Var sjukt pepp som vanligt innan och sov väldigt dåligt nätterna innan. När mina kompisar hade jobbat klart på torsdagen kunde jag äntligen åka och hämta dem. Som vanligt åkte vi i god tid för att vi skulle köa för att få en bra plats på campingen. Men den här gången var det första gången vi skulle bo på east. East har jag inte bott på sedan första gången jag besökte Roskilde. Men det kändes bra att vi skulle testa något nytt. Rätt nära badsjön var det tänkt att vi skulle bo. Mycket för att vi skulle slippa alla jobbiga danskar med sina gigantiska rullande bandare som de kör sin kassa musik på.
Precis som förra året var det rätt så dåligt väder då vi kom dit på natten. Men vad gjorde det då vi satt under våra uppspända presseningar och drack Tuborg och var på Roskilde igen. Efter att ha köat typ en dag. släppte de in oss ytterligare ett steg, vi hade varit i kö till kön för campingen. Det här var nytt för i år. Men det var rekord mycket folk för att vara så tidigt. Danskarna satt och spelade sin ölebowling som vanligt. Själva roade vi oss på annat sätt genom att dricka tuborg och gräva gropar med vår spade mm som vi hittat på Roskilde förra året, jag hade även hittat någon pinne. Som jag tror jag skulle försöka vifta bort någon ölebowlingboll med. Det lyckade jag dock inte så bra med. Istället råkade jag trycka upp pinnen rakt i mitt öga. Jag är glad att det inte var någons annat öga jag stack till. Men det kändes inte bra och mycket skrämmande. Trodde för några sekunder att nu blir jag blind. Insåg dock rätt fort att jag kunde se på det. Även fast det gjorde ont och tårades. Blev till att dra och besöka sjukhustältet redan innan campingen öppnat. De tvättade rent och gav mig rådet att besöka sjukhuset inne i stan. Fick det tvättat och omplåstrat. Efter en stund började det göra sjukt ont och jag fick med mig en snäll kompis att ta taxi med mig in till stan och hänga på till lassarettet. Vi fick stanna en liten stund så vi drack några Tuborg i väntrummet medans vi väntade vilket var helt ok för dem. Men rätt så snart fick jag komma in till ögonspecialisten och de tog en titt på ögat. Jag hade tydligen haft tur i oturen. Det var ett skrapsår på ögat men det skulle nog bli bra igen verkade det som . Jag fick lite antibiotika utskrivet som jag skulle droppa i ögat och ögonvatten om jag ville kunde jag komma tillbaks dagen därpå så de kunde ta en titt igen på det. Att festivala med ett pajat öga var inget de rekomenderade, men de förstod även att jag inte ville lämna Roskilde och uppmannade mig att ta det lugn och försöka sköta det så bra som möjligt. Det gick skapligt bra. Mycket tack vare snälla kompisar som hjälpte till att hålla lite koll och hjälpa mig att hälla i ögondropparna och antibiotikan lite då och då. Efter sjukhusbesöket passade vi på att ta årets första besök på Georges Bodega. Klockan hade precis hunnit slå 08:00 då vi kom dit. Men det var redan ett gäng fina gammla stammisar som hade hunnit ta sig dit och fler och fler trillade in.
Det glädjde mig att få reda på att den äldsta gubben Christian en av dem där jag känner lite bättre fortfarande var i liv. 98år men skapligt pigg för sin ålder. Han är enögd eftersom han varit tvungen att opperera bort sitt ena öga pga cancer. När han såg min omplostring tog han fram sin ögonlapp och satte på sig och frågade vad som hade hänt med mitt öga. Hade också fått en lika dan svart ögonlapp så den satte jag på ovanpå den vita omplostringen då vi skulle ta kort. :)
Efter en stund drog vi tillbaks till campingen. För det började snart bli dags för att äntligen få komma in på campingen och få sig sitt festivalarmband. Vi lyckades komma in få en riktigt bra plats och få upp lite tält och partytält mm. Efter att ha suttit och vilat en stund bestämde jag och några kompisar till att dra en ny vända till bilen för att hämta mera packning. Dittills hade vi bara haft väldigt lite med oss, lätt packning och det nödvändigaste för att kunna springa in fort då de öppnade campingen. En stund efter det att vi varit vid bilen och var på väg tillbaks lyckades jag dock med att tappa bort mina kompisar. Detta kändes inte bra med skadat öga och precis innan vi fått upp flaggor mm så man lätt skulle hitta tillbaks till campet. Mina två mobiler hade jag dessutom lämnat i tältet. Men jag trodde nog ändå att jag skulle hitta tillbaks. För jag viste ungefär vart vi bodde rätt nära sjön och under en stor elledning. Men tyvärr skulle det visa sig vara svårare än jag trott och det blev inte bättre av att det snart blev mörkt och ögat kändes inte alls bra. Var svårt att hålla uppe det andra ögat också pga att de gjorde ont i det jag skadat och kändes lindrigare då jag blundade helt. Lyckades tillslut dock hitta en kompis som hängde med mig till sjukhustältet igen. De tog en liten titt igen och hjälpte mig med att droppa i droppar och jag fick lite vatten. Tyvärr kunde jag inte hänga på till min kompis camp, kunde inte komma in där pga att han bodde på silencecamp och precis i början kollade de ju sådant mer noga än de gör senare. Så gjorde ett nytt försök att hitta mitt camp men tillslut gav jag upp. Var på riktigt sugen att skita i alltihop och dra mig in till Köpenhamn och ta in på hotell i några nätter för att kanske dra tillbaks på torsdagen eller något då jag kände mig bättre. Var lite sugen på att försöka fixa en Guns ´n Roses biljett för spelningen de hade i Köpenhamn på onsdagen. Men tyvärr skulle ju inte det heller vara helt lätt just vid denna tid. Sent på kvällen och jag hade dessutom inte fixat mitt festivalarmband än vilket jag också ville ha gjort innan. Tillslut var jag så trött och sliten att jag inte orkade leta mer i mörkret. Hoppades på att kanske kunna sova i kyrkans tält första natten. De hade fått upp nåogt tält. Men det var tyvärr inte öppet. Så la mig under ett sånt där stort vitt tält med öppna sidor som många brukar ligga under och sova och slappa under ibland. Var dock ensam där då. Men drog ut min sovsäck och sov en liten stund tills det blev ljust igen. Sedan satte jag mig en stund vid eldplatsen som var bredvid, tog någon öl och drack lite vatten innan jag började med mitt letande igen. Då tog det mig inte alls lång tid att hitta dem. Jag hade det flesta av våra flaggor i min packning. Men en kompis hade snackat om att han i år hade med sig en svensk stor vimpelflagga och det var den jag såg som gjorde att jag upptäckte tältet. Hade varit väldigt nära och letat kvällen innan, men ändå lyckats missa det. Kändes sjukt gött att hitta campet. Men var ändå tveksam till hur jag skulle göra då jag först såg de om jag skulle stanna eller dra en sväng till Köpenhamn. Det blev dock rätt så snart att jag bestämde mig för att stanna kvar på Roskilde. Jag och kompisen som vart inne i Roskilde by dagen innan drog och hämtade våra festivalarmband sedan drog vi en ny sväng in till byn för att kolla ögat igen och sätta oss en stund på Bodegan. Jag ringde även ett samtal till min chef för att berätta om min ögonskada och för att sjukskriva mig. Väl tillbaks till campet igen så hade de hänt mycket. Alla våra flaggor var uppe så nu var det inga svårigheter att hitta dit och det hade även byggts ett fint staket run de två partytälten som satt ihop. Den här dagen blev bra mycket bättre än gårdagen som hade kännts jobbig och deppig. Feststämmningen var på topp igen.
Morgonen därpå drog vi in för vårt årliga badhusbesök som vi brukar köra en gång varje Roskild i badhuset inne i byn. Då kör vi även en barrunda eller dryckesrunda kanske jag ska kalla det som vi brukar ha på Kvickly (matbutiken i Roskilde by) Där de har mängder med sprit, öl, cider mm för provsmakning under Roskildeveckan. Innan vi drar tillbaks till campingen igen blir det även alltid några öl på Georges Bodega. Var väl kanske inte smartaste idén att dra och bada med det ögat jag hade. Men som tur var hade en kompis med sig ett cyklop som jag kunde låna så det funkade fint. Blev dock mitt enda bad under veckan och tyvärr inget simmande i badsjön alls i år som jag hade tänkt för att öva lite för Vansbrosimmet som jag skulle simma för första gången helgen därpå. Men det gick som tur var bra ändå.
Tiden gick som vanligt väldigt fort under Roskilde och snart var det redan dags för festivalområdet att öppna och dags o se lite band och sådant. Det första jag gjorde i år var precis som förra året att dra till Gringos baren och köpa massa goda drinkar och träffa gött folk. I år var det verkligen inte ofta man behövde stressa därifrån för att se band med den usla line-up Roskilde hade i år. Tror bara det var ett enda band jag såg på onsdagen och det var The Hellecopters som fick lira där tack vare att Blink 182 ställt in. Hellecopters bjöd på en riktigt bra spelning. Dagen därpå hängde jag på två kompisar och såg ett band som jag inte hade någon koll på. Mins inte vad de hette. Men de var riktigt bra eller i alla fall helt ok. Träffade där även lite andra trevlig svenskar som var riktiga musiknördar och hade besökt mängder av festivaler som var trevliga att snacka med. På kvällen drog jag sedan och såg lite av Viagra Boys och sedan till High On Fire. High On Fire var bra till en början. Men tröttnade rätt sen. Kvällens sista spelning blev The Jesus and Mary Chain som var riktigt bra.
Fredagen: På fredagskvällen var det dags för att se den enda vettiga headlinern på Roskilde festivalen 2017. Foo Fighters. Som vanligt bjöd dem på en bra konsert och spelningen blev bara bättre och bättre ju längre den gick. Tyvärr tappade jag bort min andra telefon under festivalen under den här spelningen men konserten i sig var jag riktigt nöjd med och jag gillade Dave Grohls fina minnen och hyllningar till Roskilde Festivalen som han hade och delade med sig av. Tyvärr missade jag Lorde. Synd att då de är så få bra band så ser de ändå till så att det blir någon krock. Men jaja. Inte mycket att göra något åt. Hängde sedan lite senare på kvällen med två kompisar till Arenatältet för att se lite av Icona Pop. Stannade dock bara en liten stund. Var inte så mycket att ha.
Lördagen och sista dagen på Roskilde 2017. Var det inte heller jättemycket som skulle ses. Det första jag såg på Lördagen var Ice Cube. Jag är inget fan av hip-hop men då jag får en sådan här chans på en festival så missar jag den inte. Var rätt så kul. Men det bästa av allt vara att bara stå där i havet bland alla människor framför Oranga scenen. Så här lite spelningar har jag nog aldrig sett på Roskilde under de 16år jag besökt festivalen iaf inte på Orange där det endast blev två hela sedda spelningar i år. Lite mer spelningar såg jag dock på Arenan i år. Det var scenen jag såg flest spelningar i år och även det sista som var Anthrax. Drog dit ensam och klättrade upp i ett av träden utanför för att se om jag kunde se någon kompis. Det tog inte så lång tid så efter en liten stund stod jag med några bra festivalpolare, drack öl och avnjöt årets sista Roskilde konsert för min del. Lite småtråkigt att det var så dåligt bandår i år och sedan var det så klart ett minus det med ögat och att jag tappade bort telefoner och en del andra grejer. Men över lag var det riktigt bra som vanligt. Man hade mycket tid till att hänga med kompisar, hinna göra en massa annat skoj än att se band mm. 9/10 Får Roskilde i år. Svider lite att inte ge dem topp betyget. Men jag vet att de kan bättre.

Masters Of Rock Festival

Nästa festival ja drog iväg på och sommaren sista semesterdagar spenderade jag på Master Of Rock Festival i Tjeckien. Hade besökt festivalen tidigare så viste ungefär vad jag hade att vänta mig. I år hade den bokat några riktigt fina band i min smak och då jag fick avslag för semestern jag sökt i Augusti kändes det som ett fint ställe att ha de sista semesterndagarna på istället. Billigt och bra var det ju i Tjeckien också till skillnad från de nordiska festivalerna. Kanongo öl är heller knappast någon nackdel. Trodde att jag skulle kunna övertala någon kompis att hänga på till denna fina billiga lilla festival. Men så blev det inte så fick dra ensam. Men det kan ju också vara riktigt kul ibland. Blir sjoj på ett annat sätt.
Kom inte dit förrän på kvällen på torsdagen. Första dagen. Men det var lite av ett medvetet val. Då det inte var så många band jag ville se första dagen och flyg som gick lite senare från Köpenhamn var betydligt billigare än från GBG så det fick det bli det. Resan ner gick iaf fint. Flyg var i tid och tåget till festivalen gick också smidigt. Väl framme hörde man att kvällens headliner hade dragit igång. Sabaton. Orkade aldrig dra in och se något av dem. Men det var väldigt mycket folk som såg dem kunde jag se sen efter då jag gick in för att kolla lite på Pain och möttes av en massa Sabatonfans. Tyckte dock Pain var sådär, rätt ojämn låtkvalité för att jag skulle orka stanna hela giget. Drog istället tillbaks till campet. Hade hittat ett gött ställe i en trädgård där jag slagit upp mitt tält. Betalade ca 100 kr för att ha det där. Det fanns gratiscamping. Men det kändes tyggt att campa där och de som visat mig vägen dit och också campade där var väldigt trevliga. Så det kändes lätt värt det. Fanns även varmduschar och sådant där om man orkade stå i kö på morgonen vilket jag aldrig orkade. Höll igång rätt så länge första natten då jag kom till festivalen. Några Tjeckier hade partajat på bra, hade fin musik på stereon och bjöd på iskall whiskey, och tjeckisk finsprit mm. Blev inte så mycket sovit. Rätt så tidigt på morgonen var det en tupp som väckte mig mig. Tog en promenad in till byn för att ta ut lite mer pengar och handla lite. Fick vänta en stund på att butiken skulle öppna så gick till macken och köpte mig en öl. Efter att jag besökt butiken och handlat lite tog jag och besökte en schysst bar som hade god öl och fina bakelser. Kostade nästan inget alls, Typ 15-20 kr för en riktigt god bakelse och en 50cl fin öl. :) Efter det drog jag tillbaks till campet. Men innan jag hade hunnit ur byn. Hittade jag en schysst provisorisk bar där de spelade riktigt bra musik och sålde billig öl. Vid detta ställe hängde jag rätt mycket på sedan under festivalen. Gött folk med bra musiksmak och bra pris. Men efter att ha hängt där ett tag var det dags att dra tillbaks till campingen igen för att lämna lite grejer och dra in till festivalområdet för att se lite band.
Första bandet jag såg var Sepultura. De bjöd på en bra och ösig konsert och det kändes som en bra uppvärmning inför nästa band som var Running Wild. Tyvärr hade inte RW ändrat sin setlist sedan SRF, så många klassiker uteblev precis som där. Men tillskillnad från Hellfest då de flesta banden hade gjort bättre ifrån sig på SRF än där så tycker jag RW var tvärtom. Var inte lika bra som deras så kallade avskedsspelning på Wacken 09. Men ändå bra. Efter RW´s spelning så var det något mer band som spelade men det orkade jag inte se så drog tillbaks till campet igen där samma fina gäng satt och var igång som kvällen innan.
Morgonen därpå var det dock lugnt på campingen. En del stod i den långa kön för duschen men de jag hade druckit med kvällen innan lyste med sin frånvaro då jag vaknade. Så blev att dra in till puben i byn istället. Där var de också dött då jag först kom. Men efter en liten stund öppnade de. De sov i sin bar. Baren var en tom affärslokal egentligen som någon av deras föräldrar haft tidigare. Så de passade väldigt bra för dem att kunna dra dit en stereo och en ölpump och fixa en provisorisk bar. Inte riktigt samma strul för ölrättigheter och sådant för att sälja alkohol som vi har i Sverige. :) Drog tillbaks något tidigare till campet denna dag än dagen innan. Men blev inte mycket fler band sedda för det.
Börja med att köpa en god lagngos inne på området, sedan såg jag Pretty Maids och Saxon. Två säkra kort. Man vet lite innan vad man får en bra spelning och så blev det även nu.
Återigen blev det sedan fint partaj vid huset på campingen med samma folk som tidigare. Sista kvällen/natten för mig där. För kvällen därpå tänkte jag ta nattåget till Prag för att hinna till flyget i god tid. Morgonen därpå skulle jag in betydligt tidigare än jag dittills gått in på festivalområdet för första bandetsom öppnade på söndagen var ett Motörhead coverband. Motörhead. Så det blev inte av att jag drog in till byn innan denna morgon. Hade ställt min klocka på alarm. Men tuppen hade redan sett till att väcka mig i god tid så att hinna in tills spelningen var inga problem. Motörgang som de hette drog igång kl 10:00 och lirade i 45 minuter. Gött att få höra de fina gammla låtarna men det svider också otroligt då man blir påmind om att man tyvärr aldrig kommer få se orginalet någon mer gång live. Efter denna spelning hade jag gott om tid innan det var dags för nästa band jag skulle se. Så passade på att gå in till byn igen, dricka och säga hej då till folket jag lärt känna där, sedan drog jag tillbaks en stund innan jag skulle in på festivalområdet och packade klart allt så jag hade det klart och fixat för att vara redo att dra sedan efter banden. Dee Snider drog igång 18:40 och höll på till 20:00. Det fick bli det sista bandet jag såg på festivalen. Fick reda på att Dee var bokad rätt sent till festivalen. Så det var en rolig överraskning. Speciellt då jag lyckades missa han på Hellfest. Kan inte påstå att jag saknade de andra i Twisted Sister speciellt mycket. Var kul att få höra några av hans sololåtar också och många bra TS låtar blev de ju ändå. Så när de ändå inte ville spela in något nytt var de lika bra att de gjorde som de gjorde och la av och att Dee kör solo istället. Stjärnan som skulle avsluta festivalen eller kanske fd stjärnan var också en soloartist från USA.Vince Neil. Men till skillnad från Dee har han ju varken röst eller i närheten av samma energi kvar. Så beslöt mig för att skippa det. Hade nog hunnit se. Men kändes inte värt att vänta och sedan isåfall inte komma iväg förrän efter midnatt. Så beslöt mig för att dra och hämta mitt tält säga hejdå till de trevliga tjeckierna jag lärt känna och sedan ta tåget mot Prag i god tid. Hitta lite annat trevligt folk som också tog samma tåg som mig och hade koll på tågbyten mm. Blev en liten stunds väntan någon gång vid ett byte så då dog vi till en mysig bar och drack lite öl. Kom sedan till Prag och flygplatsen i onördigt god tid. Men hellre det än att behöva stressa.
Blev en kort men väl värt liten festivalresa till Tjeckien. Lätt värt pengarna. Festivalen en 4 dagars kostade endast knappt 600kr. Tror säkerligen de kommer bli fler besök där för mig. Men då hoppas jag att kunna stanna lite längre i Tjeckien innan eller efter eller kanske kunna bila vidare med kompisar till någon annan festival tex Polen eller Ungerne eller något.
Festivalen håller skaplig standard för att vara en liten festival och folket var otroligt trevliga. 7/10

Festival Del Mar

Kändes lite tungt att semester redan var över. Speciellt då man hörde från kompisarna som var på plats på Burg Herzberg. Trotts avskräckande bilder man såg med allt regn och lera ville jag så gärna vara där. Så någon festival över helgen kändes som ett måste speciellt då stan förpestades med Håkan Hellström denna helg.   Var lite sugen på Emmaboda över helgen. Mest för att jag var sugen på att se Rövbajs som jag aldrig sett live och för att en del bra kompisar skulle dit. Men hade en del strul med bilen och massa kostnader för borttapade prylar mm. Så då jag kollade SJ´s tåg priser/tider kändes de inte värt att dra dit freda-söndag. Istället fick det bli Festival Del Mar i Göteborgs skärkgård som en kompis bjudit in mig till och berättat skulle vara en mysig och trevlig liten festival. Drog dit fredageftermiddag efter jobbet. Var först nära att åka med fel båt. Men hann som tur var byta innan den avgick. Väl på ön så kom kompisarna och mötte mig och sedan gick vi en liten bit för att komma till den del där festivalen var och jag kunde sätta upp mitt tält. Blev en fin första kväll med gött väder och det var en mysig liten festival med blandat festivalområde och camping. Bandmässigt var det inte speciellt mycket som lockade. Men de hade bokat Trubbel som jag inte hade sett på ett bra tag. Spelningen överträffade förväntningarna både från bandet och vädermässigt. Bara en kort stund innan bandet gick på scenen så hade regnet öst ner. Men det blev uppehåll och ett extremt ös både från bandet och i publiken. En stund efter att de slutat lira började det regna igen men då var det inga viktiga band att se. Hoppas på att kunna åka tillbaks till Festival Del Mar nästa år också. Men tyvärr är nog risken stor att den kommer krocka med Burg Herzberg även då. Med lite bättre väder hade festivalen blivit ännu bättre.
6/10 får festivalen i betyg från mig. Känns lite snålt med en 6a. Den var absolut inte dålig men med lite mera vilja och fantasi skulle de kunna göra många grejer ännu mycket bättre för säkert en rätt skaplig och rimligt låg summa pengar. Skulle bli sjukt fint på campingen om de pyntade upp med mera fina ljus, lampor i olika färger mm som i tex Szigetskogen. Även en liten strandbar hade varit sjukt nice att ha där om det skulle vart bra väder. Men sådant kanske kan vara svårt pga alkoholrättigheter. Vid dåligt väder som det var nu hade det inte varit fel om de fixat dit en bastu till strandkanten eller några fina badtunnor.

Skogsröjet

Den sista planerade festivalen för mig den här sommaren var Skogsröjet som jag planerat att åka till istället för Przystanek Woodstock som jag ej fick ledigt för. Har besökt Skogsröjet tre gånger tidigare och gillar den verkligen. Dock har jag tvingats välja bort den de senaste åren pga krock med både Wacken och Przystanek Woodstock som båda är samma helg. Jobbigt lyxproblem. Var hursomhelst gött att de kunde bli någon festival för mig denna helg och det blev riktigt bra även denna gång även fast jag kom lite sent. Hade hoppas att kunna få ledigt från jobbet fredagen så jag skulle kunna åkt upp på torsdagen. Men tyvärr var det många sjuka så jag kunde bara sluta någon timme tidigare på fredagen och kom inte till festivalen förrän runt 17:00 tiden. Har varit i Rejmyre ca fem gånger tidigare tror jag och typ alltid lyckats köra fel då jag ska dit. Men den här gången lyckades jag köra rätt med en gång. Nytt för mig den här gången var att jag har en kompis som flyttat dit och skaffat sig hus där. Har besökt han innan då de inte var festival. Men kunde inte minnas att det var så nära festivalområdet han bodde. Det var typ lika nära som till campingen från festivalområdet. Känns lite b att inte campa när det är festival så jag hade med tält. Men biljetten jag köpte av en annan kompis var en V.I.P biljett som tyvärr inte hade camping inkl. Men det var dock rätt gött att sova i säng speciellt med det regninga vädret som det var. Hade tänkt att jag ändå skulle dra in på campingen och besöka kompisar. Så blev tyvärr inte fallet. Tiden gick alldeles för fort och det fanns alldeles för lite tid. Busscampingen hängde jag däremot på ganska mycket. Ett stort kompisgäng hade tagit dit två av sina bussar och de bjöd på bra partaj som alltid. En morgon då kompisarna i huset som vanligt sov mycket längre än mig och jag var partysugen igen drog jag till bussen och satt där en rätt bra stund. Började snart bli dags att se band igen och vädret var inte jättebra så tänkte på att kanske gå till huset innan jag gick in på området för att hämta en jacka. På väg tillbaks Såg jag att jag nyss fått SMS att bastun var igångsatt. Var verkligen inte fel med ett bastubad och lite öl i värmen innan man gick tillbaks ut i regnet för att kolla på band. Regnet gjorde lite att jag prioritera bort en del band som inte kändes jätteviktiga. Skippade tyvärr Krokus och typ halva Pretty Maids pga ösregnet. VIP baren lockade med god öl och tak över huvudet. Tak över huvudet var det ju i vanliga öltältet också. Skillnaden var brara att det var extremlång kö till baren där. Så det kändes väldigt bra att slippa vänta så länge på sin öl. Ett stort minus är ju att man inte får gå runt med sin köpta öl från baren på hela festivalområdet. Nu var det fint att vara under tak ändå då de regnade som värst. Så den grejen känns ännu mer irriterande då de är bra väder och man vill kunna avnjuta öl i solen framför banden. Men ja tyvärr är det nog inget de kan göra något åt. I övrigt var festivalen väldigt bra, mysig och välskött som jag mindes den. Såg inte så jättemycket band. Både lite pga att jag kom sent, lathet och lite för vädret. Yngwie Malmsten såg jag inte så mycket på heller men det var mer pga att det var så ruskit dåligt och tråkigt. Dålig på att lira är han ju knappast. Men vad spelar det för roll då han inte kör sina bra låtar, bandet känns totalt spelglädjelöst och det känns otroligt segt bara efter första låten. Hade bra mycket hellre sett att de lagt de pengarna på U.D.O och Marky Ramone ist som ändå var i Sverige samtidigt. De hade säkert kunnat ta sig upp en vända från skåne till Rejmyre under samma helg och då hade nog festivalen ändå fått en summa över efter det belopp jag kan tänka mig att Yngwie tar. Men bra spelningar blev det ändå. Som jag tidigare skrivit så kan man lita på Saxon. Var inte speciellt förvånad att det skulle bli festivalens bästa spelning. Näst bäst var D-A-D. De var inte som deras fantastiska Roskilde spelning 05 men så bra undrar jag om jag någonsin kommer få se dem igen. Levererar gör de i alla fall alltid. Sedan lyckades jag nu se Black Star Riders som jag misslyckats se både på SRF och Hellfest. Det var också bra men det känndes som att de räckte med att se dem en gång den här sommaren.
Skogsröjet var ungefär som förväntat en riktigt bra och trevlig festival och jag är mycket glad att jag tog och åkte dit då jag ej kunde åka på WOA eller Woodstock. Dock är de andra mycket mer högprioriterade så fortsätter Skogsröjet att ligga på samma helg kommer det nog tyvärr kanske dröja innan det blir comeback där för mig. Jag hade hur som helst för skoj med väldigt många trevliga människor som heller inte ville att festivalsommaren skulle ta slut. Det började snackas Rock It festivalen som skulle vara lagom till nästa lönehelg så det var inget svårt beslut att det skulle bli ytterligare en festival.
7/10

Rock It

Rock It Festival var för mig en helt ny festival. 2a året de körde och den var på många sätt riktigt bra för att vara så pass ny. Dock ingen tältcamping vilket är ett väldigt stort minus. Men hade turen att kompisar med stor buss skulle dit och att jag kunde få en plats i den. Jag hade turen att kunna få sluta några timmar tidigare fredagen då jag skulle ta tåget till Ängelholm så jag slapp att stressa till stationen. Tåget var för en gång skull i tid och resan ner funkade fint. I Varberg viste jag att ett gäng kompisar skulle gå på som också skulle bo i samma buss som mig. Så gick av där, såg dem snabbt och bytte till samma vagn. Fick någon god drink av dem och feststämmningen var redan hög. Väl på plats i Ängelholm rullade bussen Ingrid in som vi skulle bo i under festivalen. Första dagen var mer av en Warm-up dag och väldigt få band jag var intresserad av att se. Funderade lite på att se Bombus. Men förutom att hämta festivalarmbandet och kolla runt lite inne på festivalområdet blev det mest partajande i bussen. Morgonen därpå så vaknade jag rätt tidigt med det var redan några andra som också vaknat och hade tagit sig upp på busstaket. Där det blev takfest som start på dagen. Vi gick in en stund innan banden började lira för att käka och dricka lite god öl inne på området. Första bandet jag skulle se var Bonfide, därefter var de dags för VA Rock som bjöd på en mycket bra spelning och efter det blev det till att dra direkt till den andra scenen för att se Bullet. De var bra som vanligt precis som Mustsch var som gick på precis efter Bullet. Efter det var det dags för Backyard Baabies. Tyvärr blev det inte att vi kunde se hela spelningen. Några tjejer i campet hade med sig flaggan "Vi har köpt Dregen och Nicke, MH 2016. Som vi höll upp. (Vi var ett stort gäng som lyckades buda till oss dem för årets festivalfest.) Men att hålla uppe en flagga tog inte vakterna lätt på. Det kryllade av vakter och poliser på festivalen. Varför de hade så mycket kan jag inte fatta. Antagligen hade de inget att göra så att det var därför de blev ett sådant tjafs om den lilla flagga och de hade tydligen flaggförbud. Vi gjorde ett andra försök med att hålla uppe den. Men då de kom tillbaks då så var de inte glada och jag insåg att det var nog bäst att inte tjafsa mer om man inte ville få bandet avklippt. Nu hade det iof inte spelat så stor roll då det ändå nästan var slut. Men jag drog tillbaks till campingen istället. Tjejerna var dock med all rätt sura på vakterna och tog ett annat beslut än mig. Antagligen försökte de ytterligare någon gång för en stund senare kom de tillbaks till bussen och hade fått sina armband klippta. Tråkigt med sådant på en annars mycket bra festival.
Hur som helst hade jag ändå en riktigt lyckad festival. Blev självklart inte i närheten av Sziget som det ju var tänkt att jag skulle avsluta årets festivalsommar på. Men hade ändå trevligt och kul där och kan tänka mig att åka dit igen. Kul att de tänker satsa hårt även nästa år och då även planerar att ha en tältcamping. Känns som att många var nöjda med festivalen. Men var också många som klagade på de onördigt löjliga stora vaktantalet. Detta missnöjet hade jag sett från folk som gett kritik redan innan festivalen på hemsidan från förra året. Hoppas de tar till sig av den kritiken. Skogsröjet hade nog inte ens 1/4 del av så många vakter. Men har inte läst någonstans om att de hade några problem pga det. Tvärtemot verkade alla väldigt nöjda och de hade noll incidenter som krävde polisingripanden.
5/10

Sådär då är jag äntligen redo att posta årets festivalrapport. Känns tråkigt att det är över. Men nästa års festivalsäsong börjar tidigt igen. Köpte min första festivalbiljett för 2018 redan i April i år. Nu har man ett tag på sig att planera in sommaren 2018. Förhoppningsvis blir det många av de festivalerna jag missade i år med även en del nya otestade festivaler då. Hoppas att se er på någon fin festival då. :)


Hitta ett jobb hos LeoVegas