Festivalerna jag ska på 2008a.

Ja då var det Januari igen då. Än så länge är det ju ett rätt så bra tag kvar tills det är dags för att dra på den första festivalen och många festivaler har ju inte börjat eller släppt många band alls än. Ändå har jag nästan det helt klart för mig redan nu.
Troligtvis blir det sex festivaler för mig i sommar. En mindre än förra sommaren. Pga att det tyvärr är så många festivaler som krockar med varandra i sommar.
Tre av festivalerna jag ska på Sweden Rock, Graspop och Wacken har redan presenterat så bra band så jag vet redan nu att det är värt det. Min Wacken biljett inhandlade jag redan i September då Maiden blev klara. Sedan dess har det väl tyvärr inte varit så jätte många bra bandsläpp från Wacken. Men en del annat roligt har de ju lyckats boka också.


Sweden Rock. Var osäker på om jag skulle dra dit i år. Skulle ju varit roligt att testa Rock am Ring som inte heller dem har någon dålig Line-up. Men för min egen del så slår Sweden Rock stort i år då ett av mina favoritband Judas Pirest är bokade. Även en hel del annat kul har de lyckats boka i år. Så biljetten inhandlades direkt när de släpptes och nu ryktas det om att de ska släppa ytterligare ett stort band den här veckan. Spännande och se vad det kan bli.


Graspop. Graspop var den festivalen som förra året hade den bästa festival line-upen av alla enligt min smak. Riktigt bra var det och de började hyfsat hårt med första släppet även i år. Med både Judas Priest och Iron Maiden. Även Whitesnake och Volbeat är bland annat klara hittills. Så Graspop blir det garanterat i år igen. Men jag har inte köpt biljett än. Lite synd bara att den krockar med Peace & Love. Vill ju gärna se Sex Pistols också ju.



Roskilde. Än så länge har ju Roskilde bara släppt Radiohead. Bra början. Men förhoppningsvis har man ytterligare några storheter att vänta. Själv hoppas jag mycket på Metallica, Sex Pistols, Smashing Pumpkins och Nofx.
Har redan inhandlat min Roskilde biljett. Så nu är det bara att hoppas på det bästa med både väder och band. Mycket sämre väder än förra året kan det ju i alla fall inte bli.


Fields of Rock eller Hurricane
Ja detta är frågan. Fields of Rock festivalen var jag på förra året. En bra Rock festival utanför Amsterdam. Som då bland annat hade bokat Maiden, Ozzy, Heaven & Hell, Motörhead, Slayer mfl. Var kul att kunna dra några dagar till Amsterdam emellan FOR och Graspop som var några dagar senare. Så om det nu blir FOR festivalen i sommar så blir det säkert att man drar till Amsterdam igen efter festivalen. Men FOR har hittills inte presenterat några band än.


Hurricane. En tysk festival som jag aldrig tidigare varit på. Men det är ju alltid kul att testa något nytt. De hittills klara banden för den festivalen är: Beatsteaks  • Billy Talent  • Foo Fighters  • NoFX  • Panteón Rococó  • Radiohead  • Rise Against  • Shantel & Bucovina Club Orkestar. Skulle vara riktigt kul att få se Nofx live. Har aldrig gjort det.
Men tror nog kanske det kan bli svårare att få med sig polare hit än till FOR om det blir ungefär den line-upen man kan vänta sig där.
Om någon som läser detta varit på Hurricane så skriv gärna och berätta hur det var.


Sziget. Sziget är nog den festivalen som jag ser fram mest emot i år. Även fast inga band är klara. De levererar alltid. Har en otrolig bredd och riktigt starkt utbud och mycket bra organiserat. Tyvärr har de kortat ner den i år från 7 till fem dagar. Men riktigt bra lär det garanterat bli.
I år har jag dessutom lyckats övertala ett gäng polare att hänga med på denna höjdarfestivalen. Så vi ska bila ner till Wacken. Sedan dra runt lite till några stora europeiska städer emellan och sedan dra till Sziget.
Fan vad jag längtar till festivalsommaren nu.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas