Europas topp 20-lista över grymma festivaler

Ja Här är listan över Europas bästa festivaler enligt The Times:


Primavera Sound, Spanien
Sonar, Spanien
Daydream, Spanien
Benicassim, Spanien
Summercase, Spanien
Pink Pop, Holland
VipINmusic Festival, Kroatien
Southside Festival, Tyskland
Hovefestivalen, Norge
Quart, Norge
Rock Werchter, Belgien
Main Square Festival, Frankrike
Eurockeennes, Frankrike
Open´er, Polen
Exit, Serbien
Melt, Tyskland
Paredes da Coura, Portugal
Way Out West, Sverige
Sziget, Ungern
Electric Picnic, Irland


Hur bra den här listan stämmer. Hur bra de egentligen är har jag dock ingen aning om i de flesta fall. Men intressant lista. De enda av ovandämnda festivaler jag själv hunnit med att besöka hittills är Roskilde och Sziget som jag tycker är två grymt bra festivaler och som nästan känns hel givna för mig.


Enda svenska festivalen på listan var ju Way Out West. Kul att det kom med en svensk festival på listan. Men stadsfestivaler är jag egentligen lite småskeptisk till. Blir inte riktigt samma festivalkännsla/stämmning på stadsfestivaler. Men vist har Way Out West ändå lyckats otroligt bra med sin line-up och man har hört mycket gott om den från många som varit där. Kunde tyvärr inte besöka den själv förra året och så blir det även i år då den krokar med Wacken.


I övrig på listan var det väldigt mycket jag själv har väldigt dålig koll på och inte hört specielt mycket om. Spanien hade flera stycken med. Får ta och kolla upp och läsa lite mer om nämnda festivaler till nästa år. Tycker alltid det är kul att testa någon ny festival som man aldrig varit på tidigare varje sommar. Det svåra med att testa någon ny är att det brukar vara så grymt svårt att välja bort någon av de man varit på tidigare. Ofta gillar man ju de som man besökt så otroligt mycket för att de var så bra. Så att man absolut vill återvända. Även festivalkompisar och festivalgrannar man träffat på festivaler är ju ofta väldigt kul att återse igen efter ett år väntan på festivalen. I år ska jag på nästan exakt samma festival runda som förra sommaren. Förutom P&L som jag tvingas skippa pga att det krockar med Graspop i år. Inte heller Fields of Rock blir det nu som det först var tänkt pga att den helt stäldes in. Mycket tråkigt. Men en ny festival som jag inte besökt tidigare blir det ändå för mig i sommar. Nova Rock Festival i Österike. Som passar min smak utmärkt. Lite som en blandning mellan Sweden Rock och Hultsfred verkar det vara tycker jag. Fast större med mer aktiviteter. Lite mer och bredare åt pop/punk hållet än SRF och lite mer bredare åt Rock/Punk hållet än Hultsfred. Ska bli mycket kul och spännande att besöka denna festival i sommar.


Av de ovan på listan som man haft lite funderingar på och kollat upp lite här på festivalinfo. Så verkar Exitfest i Serbien klart intressant.


Även Pink Pop och Southside Festival (Fast isåfall troligare Hurricane som har nästan exakt samma line-up som Soutside och sammarbetar. Men ligger i norra Tyskland.) Verkar vara riktigt intressanta festivaler.


Får hoppas på att det kanske kan bli något besök på någon av de här nästa år. Eller kanske någon av de engelska välkända festivalerna.


Norge: Hade ju med två festivaler på denna lista Quart och Hovefestivalen. Hade funderingar på att dra på Quart ett år. Men det blev aldrig av och nu känns det tyvärr allt mer och mer avlägsert pga att de är så dyrt i Norge även fast de säkert är bra festivaler.


Jaja. Nu ska jag nog sluta skriva. Blev rätt långt det här.


Lite förvånad var jag bara över att inte Rock in Rio, Rock am Ring/Park var med på listan. Eller några av Englands stora. Men att ingen av de engelska stora festivalerna var med. Kanske berode på att de var skrivet som ett tips om festivaler utanför Storbritannien för engelsmän.


Jaja. Ska ni på någon av ovanämnda festivaler i sommar. Eller har varit på några av dem? Och vad tycker ni isåfall om dem? O finns det någon av dem ni aldrig varit på. Men funderar att dra på? Eller någon annan festival ni tycker borde varit med på listan?

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas