De hitills klara banden för festivaler 2008 och Festivaler som krockar 08.


Ja då börjar äntligen fler och fler festivaler presentera sina band inför nästa års festivaler. Wacken festivalen började ju redan i Augusti med ett kanonsläpp Iron Maiden och Avantasia. Så WOA 08a biljetten inhandlades redan då. Sedan har tyvärr den festivalen släppt rätt så kassa band tycker jag. Men de har ju många kvar att släppa.


- Bang Your Head Festival är ju också en festival som brukar släppa sina artister i väldigt god tid. Har länge velat åka dit och testa denna festival. Men den har alltid haft oturen att krocka med Graspop som brukar vara samma datum. Då jag såg BYH datumet i år så trodde jag att jag skulle slippa denna krock då det låg en vecka efter midsommar. Brukar alltid vara midsommar helgen. Men tyvärr har jag nu insett att även Graspop kommer hållas den 26-28 juni.
Graspop brukar alltid vara lite sega med sina bandsläpp. Men de brukar bli riktigt bra då de väl släpps. Förra året hade de ju bla Aerosmith, Heaven & Hell, Iron Maiden och Ozzy.
De hittills klara för BYH 2008a är:
SAXON
TRAMP´S WHITE LION
GREAT WHITE
RAGE
GRAVE DIGGER
AGENT STEEL
TANKARD
ONSLAUGHT
ENSIFERUM
KORPIKLAANI
AGENT STEEL
LIZZY BORDEN
BREAKER
TYR
AGE OF EVIL
CONTRACRASH


Så det bandsläppet känns sådär för min egen del. Inte mycket som lockar förutom Saxon och Grave Digger där. Lizzy Borden blir lite småkul att se. Men dom får jag nu chansen att se på SRF.


-Sweden Rock Festival
Detta är den festivalen jag har varit på flest gånger. Gillar den skarpt både för stämmningen och för att de alltid ser till att boka många bra band i min smak. Tyvärr har SRF de senaste åren höjt alla priser något helt otroligt. Första gången jag var där kosta det 650kr för två dagar. Sedan dess har den utvecklats något otroligt. Men tyvär får man trotts deras dyra prishöjning nu betala extra för camping och parkering som ingick innan. Så då jag åkte upp till Stockholm för SRF´s Kick Off som hölls för några veckor sedan så kändes mycket som att det berodde på banden.


Men jag behövde inte bli besviken. I första släppet så släppte dem Axewitch. Gammalt gött svenskt 80-tals band som var riktigt bra då jag såg dem i våras i Linköping. Sedan släpptes även Volbeat, Mustash och Hensley/Lawton. Helt ok början för att vara första släppet. I nästa släpp så släpptes Saxon. Kanske i mångas tycke en ut-tjatad repris. Men under de 14 gånger jag sett dem live har de aldrig gjort mig det minsta besviken. Ett helt fantastiskt liveband som alltid levererar. Även andra bra band som Sabaton, Blue Öyster Cult, Lizzy Borden och ca ett 20 tal band till presenterades under kvällen.
 Men inget band kunde få mig att bli lika glad som headlinern som presenterades. Det sista bandet ut var inget annat än JUDAS PRIEST.
Mitt absoluta favorit band. Var så jäkla gött att se där på en storbildsskärm att Judas Priest var klara för Sweden Rock Festival 2008a. Nu känns SRF ännu ett år helt givet för mig.
Så nästa år blir det mitt 9e år på Sweden Rock Festival.


I övrigt har det varit rätt så tunt med presentationer inför nästa års festivaler. Men idag gjorde Peace & Love sitt första släpp. Tyvärr krockar även denna festival nästa år med Graspop och Bang Your Head.
Har bara varit på P&L en gång innan förra året och tyckte då det var en helt fantastisk festivale. Men en kanon line-up och bra stämmning.
Banden som släpptes till Peace & Love idag var i allafall:
Sex Pistols, Hardcore superstar, Looptroop, Petter, Eldkvarn, The Haunted, Entombed, Pugh Rogefeldt, Anna Järvinen och Those dancing days.
Av dessa var det väl egentligen bara Pistols som lockar för min egen del. Men det också riktigt mycket. Skulle vara kul att få se dessa gubbar en gång live. Så hoppas jag kan få chansen att se dem på någon annan festival i sommar då de tyvärr kanske inte blir P&L för mig nästa år pga festivalkrock.


I övrigt så är det väl knappt något jag vet som släppt några band. Eller jo. Metalcamp hade också börjat släppa en del. Ministry, Celitic Frost, Kataklysm, Behemoth, Wintersun, Rage, Legion of the Damned, Heaven shall Burn, Tankard, Brainstorm, Catamenia, Skyforger och Dark Fortress.
Knappt något av intresse där hittills. Men känns nästan som att det är lika bra att det blir kass där i år då den tyvärr krockar med Roskilde. Annars gillar jag festivalen skarpt. Nästa år kommer ju även Arvika och With Full Force krocka med Roskilde så då blir det inget Arvika heller. Otroligt mycket festivalkrockar nästa år.
Fields of Rock, Graspop och Sziget har jag ännu inte släppt några klara band.


Men nu börjar de alla festivalerna att jobba på alvar igen inför sommaren och göra bandsläpp efter bandsläpp. Så troligtvis blir det ännu en riktigt bra festivalsommar 2008a.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas