Bästa headliner so far!

Festivalboknigarna rullar in precis som biljettförsäljningen går åt, eller? Det har hänt mycket på sistone, och vem har egentligen bokat den bästa headlinern för i år för sin festival? Här kommer min top 10 lista!

1. Depeche Mode, Arvikafestivalen. Förre detta synthmeckat arvikas bokning är ju pricken över i:et, men i övrigt är det lite glest med stora internationella band. Men festivalen har själv utlovat att line upen kommer bli bättre än förra året med 3-4 stora utländska band samt ett flertal stora svenska band, och att Depeche är som en stor fet bonus!

2. Placebo, Siesta!. Jag trodde inte det var sant, men jo det är det. Placebo kommer att headlina årets Siesta! Det hade lika gärna kunna vara en av Hultans headliner men, det blev Siesta! Överförväntan och otroligt bra bokning.

3. The Killers, Hultsfredfestivalen. Killers är oerhört populära och en riktig kalas bokning, men det är inte lika stort som RATM förra året. Nu har det ploppat upp ett flertal intressanta stora bokningar där Franz Ferdinand återfinns som bland annat var med och headlinade WoW förra året.

4. Slipknot, Metaltown. Det är en riktig kalas line up som Metaltown har fixat till, oerhört imponerande med Slipknot som vassaste bidrag tätt följt utav självaste Marilyn Manson.

5. Heaven & Hell, SRF. Vass bokning, men inte särskilt otippat om jag får utrycka mig milt. Intressant med In Flames som även lär locka en yngre publik och det är en klockren exklusiv bokning.

6. Crystal Castles, Emmabodafestivalen. Crystal castles är ett electrofenomen med superhitten Crimewave och en galet kaxig attityd. Klockren emmabodabokning, men frågan är om emmaboda har konverterat till elektro helt och hållet?

7. Mötley Crüe, P & L. Det känns lika ointressant som Sex Pistols förra året om jag ska vara ärlig. Möjligen lite mer intressant men inte mycket, bättre kan ni väl Peace and Love? Ni kunde ju ha valt Blur eller liknande!

8. Neil Young, WTAI. Neil Young är en kalasbokning, men kanske inte för WTAI som förra året bokade Foo Fighters och körde ett rocktema över det hela. Har de bytt genre? Det verksar så iaf med tanke på Neil Young och Duffy i bagaget än så länge. WTAI var en friskfläkt förra året, ska det bli en ny folkfest, det känns som om Luger gör ett nytt Way Out West men i STHLM.

9. Bob Hund, PIP. De tappade Iggy Pop och än så länge ha de inte hittat en ersättare men de har ett riktigt brett program med Thåström, bob hund, millencolin, looptroop och vem är headline så länge?

10. Simple Minds, Växjörockfestival. Denna nykomlingsfestival har bokat rockfenoment Simple Minds, men hur är deras form idag? deras glansdagar har väl passerat? Ganska vass bokning trots allt!

PEACE

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas