Cykelpiratens blogg

Emmaboda jag älskar dig.

Nu är det bara några dagar kvar. När Arvikafestivalen gått i graven tidigare i sommar är nu Emmabodafestivalen vårt enda hopp. En lagom stor festival. Jag hoppas den inte växer mer. 9000 människor är nog.

Första gången vi möttes var jag 22 år. Gick omkring och blåste såpbubblor och spelade in ljud på min kassettbandspelare. Mötte nån och kysstes i gräset. Vi höll handen och jag tänkte på någon annan. På natten kunde jag inte sova, hörde Sagor & Swing genom tältduken och kände mig väldigt levande. 8 år sen nu. Den sommaren var jag på tre festivalen.

Aldrig mer Peace and Love!

Det är 3 oktober och kallt regn faller utanför. Jag började surfa runt på festivalsidor idag och märkte att Arvika har ändrat datum. Nu blir den 15-17 juli. Det känns väldigt bra att Arvika inte längre krockar med Roskilde. För jag vill kunna ha möjligheten att välja. En festival jag aldrig mer kommer återvända till är Peace and Love. Jag besökte den för första gången i somras och det var mitt största misstag.

Siesta har blivit stor festival.

Frida Hyvönen, Wildbird and peacedrum, Navid Modiri och gudarna, Placebo, Phoenix och Promoe var bäst. Jag såg inte så mycket konserter. Men dessa gjorde mig glad. Speciellt Frida och Wildbirds var snäppet bättre än allt annat. När Frida spelade skingrades regnmolnen och solen kom fram. Det och den underbart starka musiken gjode min eftermiddag.

 

Patrick Wolf till Way out west

Det står att läsa på Patrick Wolfs myspace så det måste vara sant även om det inte står på Way out wests hemsida ännu. Fatta Patrick Wolf i Göteborg i sommar och på samma festival som Antony och Beirut. Det är helt sjukt underbart, jag kan inte fatta detta. Må det inte vara en dröm!

2 maj blir det Popadelica.

Jag sitter här och är ganska nöjd med att jag bokade min biljett till helgens popadelica redan i december. Jag har försökt att inte tänka på att det varit bokat så länge. Det brukar ta udden ur upplevelser. Men när en bor i Lund och Popadelica är i Huskvarna gäller det planera tågbiljetter och liknade långt innan.

 

Loney dear debaser malmö 4 april.

Jag bestämde mig för komma sent och strunta i förbandet.

Babian!

www.

Antony Hegarty bjöd på varm humor och vackra melodier.

I torsdags var jag i Köpenhamn för se Antony and the Johnsons.

Gamla skatter.

Jag lyssnar mycket på kassettband.

Allt det bästa.

Siesta har bokad både Jenny Wilson och Wildbirds & Peacedrums den här veckan.

Prenumerera på innehåll

Hitta ett jobb hos LeoVegas