Siesta har blivit stor festival.

Frida Hyvönen, Wildbird and peacedrum, Navid Modiri och gudarna, Placebo, Phoenix och Promoe var bäst. Jag såg inte så mycket konserter. Men dessa gjorde mig glad. Speciellt Frida och Wildbirds var snäppet bättre än allt annat. När Frida spelade skingrades regnmolnen och solen kom fram. Det och den underbart starka musiken gjode min eftermiddag.

 

Wildbirds and Peacedrums sätt att vara på scen får mig att tro att dom är ett av våra allra bästa liveband här i sverige. Känslan blir så fet. Stå där och bara hoppa av glädje. Åh så vackert euforisk. Detta var den bästa spelning Siesta 2009.

 

Placebo var helt okej men jag frös så fruktansvärt och var helt genomtrött. Jag ville höra fler äldre låtar. Dom spelade sex nya från platta som släpptes dagarna efteråt. Jag går på en konsert för få höra mina gamla favoriter, så detta var ganska maffigt. Men när dom körde nån gammal klassiker ja då sjunger jag med och dansar lycklig. Jag blev väldigt förvånad över att dom körde Taste in men när dom sagt hejdå. Det var bara springa tillbaka och digga med :)

 

Det är först igår när jag la upp mina bilder från Siesta som jag mindes det fina där. Men det var även väldigt mycket kaos. Jag kände mig väldigt malplacerad. Mest kändes det som festivalen var en stuperstor skolavslutning för nian. Någon skar upp mitt tält. Och två av mina vänners tält fick inbrott 3 vänner blev av med en väska var. Så onödigt.

 

Varför ta någons underkläder och ryggsäck? Jag har alltid lås på mitt tält. Det har jag alltd haft. Jag litar på vännerna i mitt camp men vet att många släpper alla sina spärrar på festivaler och tar vad dom vill. Ett lås på tältet kan få dom att gå vidare. Men jag förstår inte varför nån skar sönder ytterduken på mitt tält. Det skedda på natten när jag log och sov. Jag vaknade av att folk var utanför och sa kolla i det tältet om det finns alkohol. Kolla i det där tältet. Och sen snuddade nån vid min tältdukt.

 

Jag tar upp min fick lampa och tänder den och för fram och tillbaka där människorna står. Dom försvinner illa kvickt. Nästa dag när jag går runt mitt tält sen jag ett 30 cm långt L-format hål. Jag blir jätteledsen. Men tar fram gaffatejpen och lagar med två lager tejp. Jag skulle önska att det fanns en festival camping och en vanlig camping på alla festivaler. Jag skulle kunna betala extra för att få bo på en riktig camping.

 

Jag tänker på hur mycket mer ordaniserat Roskilde är campingmessigt. Det är kanske för besökarna där är äldre? Eller så har Roskilde fler frunktionärer. Det känns som många som åker till Siesta inte vet vad som är trevligt kontra otrevligt. Jag vet att folk kan tycka att jag gnäller. Men jag tycker om festivalcampingar. Friheten att ha trevligt med 10 000 andra.

 

Det är mycket som måste förbättras nu när festivalen har vuxit. Själva festivalområdet var mycket bättre i år. Dessutom tyckte jag om det stora vita mattältet på campingen. Dock var in och utgångarna för smala. Sen är det inte acceptabelt att behöva köa 3 timmar för komma in på campingen. Dom hade bara en kassa dit alla fick köa. Detta måste bli bättre till nästa år.

 

Kokplatsen är även den för liten. Det skulle behövas fler kokplatser. Sopstationen var bra. Men det känns som en ännu större satsning på rengöring vore på sin plats. På Roskilde delas det ut soppåsar bland tälten. Siesta skulle kunde göra en deal med besökarna samla en påse med skräp och få frukost. Så har Arvika haft. Och det vore väldigt värt. Jag har alltid soppåse i mitt tält för jag gillar inte leva på en sopstation :P Dessutom hoppas jag att Siesta satsar mer på alternativ mat nästa år. Det vore trevligt kunna köpa vegansk frukost eller vegansk mat på området.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas