30 000 besökare!

Jag hittade den här intervjuen som Joyzine nyligen gjorde till samtliga stora festivaler! Jag blir varm i hjärtat av att läsa OLov Hallbers version om en arvikafestival med 30 000 i publiken! Här ser ni intervjuen! kolla in joyzine för att se vad de andra festivalgeneralerna svarade!


Olov Hallberg, huvudansvarig, Arvikafestivalen

Festivalsommaren 2008 framstod på många sätt som en av de bästa på länge, mycket tack vare en ökad konkurrens. Hur upplevde ni konkurrensen från andra festivaler och hur kändes festivalklimatet i Sverige i somras?
Man märker helt klart av en hårdare konkurrens. Arvikafestivalen startades 1992 och då fanns det två andra festivaler...typ. Idag finns det åtminstone 20 stycken. Stadsfestivaler blandat med mer renodlade campingfestivaler. Förr oss gick det väldigt bra, och andra trillade av pinn. Och det är nog så vi får räkna med att det kommer att se ut. Du måste presentera en riktigt bra festival och produkt om du ska klara dig.

Så här med ett antal månader i backspegeln, hur kändes er egen tillställning?
Fantastiskt bra! Publikrekord, riktigt bra konserter, bra stämning, väder och ekonomin gick också ihop bra. Strålande förutsättningar för 2009!

Bästa festivalminne från 2008?
Det får nog bli Death Cab For Cutie på Arvika. En fullkomligt magisk konsertupplevelse som var fulländad.

Om vi blickar framåt mot 2009 hur tror ni festivalsommaren kommer att se ut?
Jag tror vi kommer se en historisk Arvikafestival med 30 000 sålda biljetter och legendarisk spelning med Depeche Mode. I övrigt tror jag Way Out West kommer ta ytterligare kliv framåt.

Vilka är de viktigaste konkurrensmedlen i ett digert festivalutbud?
Programmet, profilen och priset. Du hittar ingen annan festival som liknar Arvika i Sverige och kanske inte ens i Europa. Medan vi blir mer exklusiva liknar konkurrenterna varandra mer och mer...

Hur långt gångna är planerna för er egen festival, vad är på gång?
Vi har kommit otroligt långt. Ett massivt biljettryck, Depeche Mode och Thåström i spetsen hittills, och med MYCKET stort på gång på artistfronten börjar det här se riktigt, riktigt bra ut.

Största festivalförhoppning inför 2009?
Sälja slut tidigt.

Om ni skulle besöka en annan svensk festival förutom er egen nästa sommar, vilken skulle det bli och varför?
Way Out West. Det är en festival, som liksom oss, verkligen klara av att levererar det publiken vill ha, utan att bara boka svensk bredd och cred.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas