Wacken Open Air

Kommer Wacken bli lika bra i år som föregående år, då biljetterna tog slut snabbare än många hann reagera?

Ja, det tror jag absolut. Förra året var jag där och jag hade några av de bästa dagarna jag någonsin kommer att få i mitt liv.

Inte bara fick jag se många bra band spela. Signeringar skedde nästan hela tiden rum och jag fick träffa Amon Amarth och Nevermore som är två riktigt schyssta band. Inte bara musikmässigt utan trevliga grabbar. Herman Li och Sam Totman från Dragonforce promenerade runt brevid scenen innan de skulle upp och spela. Ingen verkade våga gå fram till dom förutom jag och några vänner. Vi tog lite bilder, och en av de två frågorna han ställde var om vi "hittade några brudar"... skön snubbe. ^^

Enorma och trevliga campingplatser, massor av mat och alkoholstånd och inte alls långt att gå till den lilla byn för att handla billig sprit, mat eller souvenirer är vad denna lilla stad kan erbjuda under ett par dagar.

Invånarna i Wacken är supertrevliga! Spelar ingen roll vilken ålder de är i. Om någon eller några besökare går på gatan och skriker "WACKEN!" så skriker de alltid samma sak tillbaka med glädje.

I stort sett alla festivalbesökare är riktigt bra människor. Alla har en gemenskap och är därför vänner. Ingen lämnas utanför. Vill du hitta några nya polare eller bara lite bekantskap för stunden? Allt du behöver göra är då att börja prata med någon. Det måste ju finnas någon bland de 70,000 festivalarna som vill prata. Och som svensk är det inga problem.

Banden som kommer till årets ser också ut att göra ett riktigt bra program. Om man bortser från alla band och så tror jag att det kommer att bli precis lika bra... om inte ännu bättre.

En otroligt bra festival och rekomenderar alla som kan att åka dit. Om inte i år, kanske nästa år.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas