Veckan som gått. Nr 1.

Det händer mycket på festivalfronten och varje lördag innan festivalsommaren drar igång på riktigt i form av Siesta i Hässleholm kommer en rapport från min sida att finnas här på sidan.
En kort summering av "festivalveckan" som gått.
Vad som bokats vart och vad som känns bäst i nuläget.




  • Vecka 15 inleddes med att Reading festival i Leeds släppte sina första artister i form av bland annat Rage Against The Machine, Tenacious D, Metallica och The Killers.
    Samtidigt släpptes biljetterna till festivalen och dom var puts veck på mindre än en halvtimme. Ganska fascinerande, men med dom banden är det egentligen inte så konstigt.

  • Putte i Parken släpper bland annat Sugarplum Fairy. Singer/songwriter-prinsessan Ane Brun blir bekräftad till Storsjöyran i Östersund. Emmaboda gör sitt första "Electric Garden" - släpp med bland andra Gentle Touch.

  • Både Way Out West och Roskilde bekräftar Nick Caves garageband Grinderman under onsdagen. Roskilde bokar dessutom elektroniskt i form av Hot Chip och Digitalism.

  • In Flames slog det svenska myspacerekordet när det gäller antalet lyssningar på en vecka, och det med råge. Över 1 000 000 förhandlyssningar på det nya albumet.

  • Peace & Love släppte 10 nya band i veckan. Däribland sjukt eftertraktade Manu Chao. En bokning jag kan tänka mig att de flesta festivaler är grymt avundsjuka på.

  • Nu när det är klart att det blir ett Augustibuller denna sommar med (lyckligtvis nog) så har bokningsarbetet börjat komma igång. Denna vecka bjöd arrangörerna på DLK, Disfear, Path of no Return och The Accidents mfl.

  • Biljettförsäljningen verkar gå bra för de flesta festivaler iår. Arvika har redan sålt slut på sina 795-kronorsbiljetter. Något man på förhand inte räknat med att göra på flera veckor. Man varnar också för att hela festivalen kan väntas sälja slut rekordtidigt iår.
    Hultsfred säljer också dom en del, i alla fall torsdagsbiljetter. Det verkar som att dessa kommer ta slut snart. På torsdagen spelar som alla säkert vet RATM och Babyshambles.

  • Sir Baltimore ställer in på Sweden Rock och ersätts av Stormwarrior.

På det stora hela en helt ok bokningsvecka där Peace & Love gjort det bäst genom att lyckats fixa Manu Chao till festivalen. För min del är det Arvika som känns grymmast för tillfället, om man jämför line-ups festivaler emellan.
Vad tycker ni?




You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas