Världens bästa låt?

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i "världens bästa - listor". I synnerhet när det kommer till musik. Går det ens att utse världens bästa låt? I mina ögon är det en lika svår uppgift som att utse världens svåraste matematiska ekvation. Då frågan och likaså svaret kan ha över sex miljarder ansikten. Det går att vrida och vända hur mycket som helst för att få ett svar, men det mest vitala måste ändå vara det faktum att musiken fyller olika funktion för olika lyssnare. För mig måste musiken kännas för att den ska vara riktigt bra, för någon annan kanske det viktigaste ligger i att musiken är gungig och go, för en tredje något helt annat.

Svaret på frågan utmynnar förstås i ett enormt nej, det är en fullkomligt omöjlighet att utse vilken som är världens bästa låt. Men vi har alla våra egna "världens bästa låtar", själv brukar jag slänga med det uttrycket kanske lite väl ofta.

Första gången jag hörde "Cant stand med now" med The Libertines minns jag att jag tänkte att det måste ha varit något av det bästa både mitt hjärta och mina öron stött på.
Sen den första lyssningen, och nu flera tusen senare börjar jag känna mig säker.
Detta är den absolut bästa låt som någonsin gjorts, en komlett skolning i hur musik och text bör utformas för att jag ska få ut det maximala av den.
Vilken är egentligen din "världens bästa"?

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas