The Appleseed Cast

Igår var det dags igen. Fram med kameran, åka in svintidigt och ännu en gång inse att inte fan går folk på i tid som vanligt. Dock är djungeltrumman/pusterviksbiljetter oftast inte att lita på när det gäller tid för spelningar osv.

I vilket fall, jag och Karin stapplar in på Jazzhuset halv elva och stället har begravningsstämning - på fullt allvar. I ett rum står dessutom Reinholdzon Belfrage (stavas han så?) och lirar rockabilly. Nåja, plågan fortsätter i en och en halv timma utan att särskilt mycket folk dyker upp och runt tolv går killarna upp på scen inför ett nästan tomt Jazzhuset. Detta verkar inte vara något som hindrar dem och de bränner på direkt.

Nog för att onsdagens konserter med Final Fantasy & Merz var riktigt bra, men om man har en sångare som ser ut som Fidel Castro kan man faktiskt inte misslyckas. Väldigt mycket nytt material kördes men även mer klassiska låtar i stil med ’Fight Song’. Några stollar hade dessutom övertalat bandet innan spelningen att de kunde en av deras låtar tillräckligt bra för att kunna köra den live, vilket de också fick göra och fixade förvånansvärt bra. Kanske inte lika tight som riktig bandet, men ändå imponerande.

Appleseed Cast verkar med tydlig väg börjat gå mer åt Death Cab For Cutie hållet på senare tid, det mjäkiga men ändå blödiga. Men förhoppningsvis kommer de att behålla lite av sin forna emo-klang. Efteråt var det bara att kränga sin obligatoriska vinyl, göra peace-tecken åt bandet och slira hemåt.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas