Syftet med en musikvideo?

Ibland undrar man vilket syfte en artist har med sin musikvideo, för erkänn, ibland lyckas de inte riktigt ända fram med sin ansträngning.


Istället för att börja gnälla tänkte jag ta fram ett bra exempel: Axwells video till Feel the vibe där om man , som jag, gillar musiken faktiskt känner sig något bättre till mods efter än innan man såg videon. Det är en glad, positiv video som passar bra till musikstilen (dansant och med vettig takt).


En som kanske inte lyckades lika väl var väl Eric Prydz med Call on me förra året vid denna tid. Visst fixade, enligt Eric, videomakarna in lite 80-talskänsla i videon men videon ger ju inget mer än lite "tits and ass" för tittarna. Åtminstone jag förväntar mig något mer än det. Visserligen blev det ju ett j-vla stohej, precis som med The Prodigys video till Smack my bitch up runt 1998.
Så fort alla politiskt korrekta började kommentera låten så kröp killen fram och sa att (sannolikt med fingrarna korsade bakom ryggen) han inte haft något med idén till videon att göra.
Det borde han ha haft, för den kanske åtminstone hade blivit bättre.
Är det möjligt att det uteslutande är uppmärksamheten kring en video som säljer musiken? Det tror inte jag i alla fall. För egen del är det snarare tvärt om.


De okrönta mästarna på fruktansvärt dåliga musikvideos måste ändå vara alla mellanstora metalband. Vem har sett en bra video med Paradise Lost exempelvis? Inte jag i alla fall.
Undantaget som bekräftar regeln måste väl i ärlighetens namn vara Rammstein som så vitt jag vet haft rätt sevärda videos.


Får leta vidare efter bra videos helt enkelt...

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas