Smartvika.



A
rvika är en otroligt fin festival. Ända sedan jag var där första gången 2003 och som nyfylld sextonåring fick uppleva en helt enorm konsert med Björk på vintergatan har det varit speciellt.
Men mest av allt tycker jag att människorna bakom Arvikafestivalen är smarta.
... och de senaste åren har dom bara blivit smartare och smartare. Man vet vad som borde bokas och bokar det. Band som faller många i smaken och som gör att besökaren tycker det är värt att betala för biljetten.
Biljetten som i sin tur är så sjukt billig. Jämförelsevis med andra svenska stora festivaler får du festival för nästan inga pengar alls i värmlandsskogen.
Och nu när man släpper ett band om dagen i 14 dagar. Ännu ett lysande exempel på att det är människor med hjärna bakom pedalerna. Genom att släppa ett band om dagen försäkrar man sig om att festivalens hemsida får ständiga återkommande besökare. Festivalen är på agendan varje dag under två veckor, istället för att en festival till exempel släpper tjugo band varannan vecka under samma tillfälle i en klump.

Smart smart och återigen så smart av en festival som bara vinner mer och mer respekt i mitt hjärta för varje år som går.


You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas