Siesta och eller Emmaboda.

Siesta och Emmaboda är två festivaler jag verkligen vill åka till, två småstora festivaler nedåt landet sett från mig med mycket indie. Men det blir nog bara en av festivalerna i sommar och jag försöker välja vilken.

Jag gillar Siesta och att Hässleholm har såna artister som Familjen, Andreas Tilliander, KNDVGN, Sofie Rimheden med flera är imponerande och de ska alla stå på scen. Jag har förkärlek för elektronisk musik och det bjuds det på i Hässleholm. Thåström på scen blir som alltid bra och Arvikakonserten var en av årets absoluta festivalhöjdpunkter. Kanske inte är så spännande med Thåström men när man står där framför scen och känner tyngden av hans uppträdande så är det i absolut världsklass. Alkberg kan säkerligen även han få en scen att gunga fast det inte är tyngden som gör hans uppträdande. Hoppas han kan punka till det och få det att gunga och om inte han kan det så kommer garanterat ett annat av Sveriges bästa liveband göra det när Bob Hund går på scen. Är nyfiken på om de kommer ta hem något stort internationellt band,Dead Prez och Mew i all ära men något lite svettigare skulle behövas.

Emmaboda ligger lite senare och har inte lika många band klara men de banden de har klara är än mer åt indiepophållet än Siesta. Australiska indiepopparna Cut Copy kommer att stå på en av de stora scenerna, dom låter lite intetsägande för mej, det elektroniska bandet Crystal Castle från Kanada tilltalar mej mer men inte jättemycket. Däremot tilltalar Crookers från Italien mej mer, de är även dom ett band från den elektroniska musiken och technon, låter väldigt bra och det är ett band jag inte skulle missa om jag var på Emmaboda. Av de få band som är klara vill jag påstå att Crookers är mest intressant för mej.
Ett av de mer udda bokningarna är Afrikanska bandet Very Best. Låter somrigt och exotiskt och kan nog svänga en hel del.

Än så länge passar Siesta mej bättre och jag gissar på att jag kommer sitta på tåget ner mot Hässleholm den 28:e Maj och tar dagens första festival öl.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas