Siesta 2008, redan nu en succé!


Idag släppte siesta ytterligare ett gäng artister. Bland dessa finns Håkan Hellström.
För varje bandsläpp imponerar kulturföreningen markan och dess bandbokare bara än mer på mig. Första gången jag fick upp ögonen för siesta var 2006 när jag av en ren såg slump att dom bokat danska Mew. Ett band som, för en liten festival som siesta, måste ses som en drömbokning. Jag minns hur jag satt och tänkte, men hur kan det vara möjligt.
2006 hade jag ingen möjlighet att åka på siesta på grund av krock med student och trams.
Men förra sommaren besökte jag mitt första siesta i skånska Hässleholm, en festival med den rätta stämningen, det rätta folket och inte minst dom rätta banden.
Det kändes mer eller mindre osannolikt för mig när den slutgiltiga lineupen stod klar, som om bandbokarna tagit del av min i-tunes spellista och bokat därefter.

Iår har siesta utökats med en dag till en traditionell tredagars. samtidigt som en ny scen föds.
Det viktigaste som festivalen tagit fasta på, vare sig det är medvetet eller omedvetet är att ligga rätt i tiden. att boka dom bästa när dom är som bäst eller åtminstonde väldigt populära, att kombinera det nyupptäckta med det som är populärt sen längre tillbaka.
Hästpojken. Håkan Hellström. Billie the Vision and the Dancers. Florence Valentin. Familjen. Nephew. Lykke Li. Under Byen. Johnossi...och jag skulle kunna fortsätta ännu längre.
Alla dessa band är sådanna som just nu snurrar fullständigt i huvudet på den publik som siesta riktar sig mot. Samtidigt som man lyckas hålla ner biljettpriserna, 545 kronor. Kika in på markan.se/siesta om du vill se hur mycket du får pengarna. 


...och även om det i dagarna är mer eller mindre 4 månader tills festivalen drar igång kan jag redan nu säga att siesta 2008 kommer bli en succé. det kommer vara slutsålt långt i förväg och allt kommer bli alldeles perfekt.
som det sig bör i den femte årstiden.


You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas