Ryan Adams - Stockholm (Berns) 13/10 2006

Att se Ryan Adams är lite av en chansning. Det kan bli dåligt eller hur bra som helst. Igår hade han med sig sitt band The Cardinals till Berns i Stockholm. Jag gick dit med stora förväntningar och åkte hem med blandade känslor. Det hade kunnat bli hur bra som helst om glädjen och Kontakten med publiken varit bättre. Det var knappt några mellansnack alls. Men jag förstår honom med tanke på vad som ständigt händer honom när han är på besök här i Stockholm. Jag pratar om förväxlingen med Bryan Adams och den ständiga provoceringen från någon i publiken. Det kan vara en anledning till att han inte vågar bjuda på sig själv och är lite allmänt avvaktande.


Förväxlingen märktes av redan när jag skulle hänga av mig jackan i garderoben. Ett gäng fyrtioåriga kvinnor som var lite glada i hågen skrattade och trodde seriöst att det var Bryan Adams som skulle spela ikväll. Jag förstår bara inte, hur lyckas man? Det som gjorde mig, Ryan och övriga i publiken mest irriterade var när någon dum jävel i publiken skrek "play summer of 69" upprepade gånger.


De som såg Ryan Adams senast i Stockholm vet hur förbannad han blir. Vilket är förstårligt med tanke på att det inte är första gången han hör någon skrika det. Ryan gav honom en rejäl och välförtjänt utskällning. Jag hade velat stå bredvid den som skrek för att se vad det är för person som kommer dit och rent ut sagt förstör. Det kan inte vart någon som gillar Ryan Adams. Men då undrar jag vem som kan vara så dum att man köper en biljett för nästan trehundra kronor när man ändå inte gillar artisten. Märkligt.


Jag var väldigt orolig att han skulle släppa gitarren och dra efter provoceringen men han lyckades samla sig och spelade vidare. Den över två timmar långa konserten gick i vågor, ena stunden var det nästan dåligt och precis när man börjat ge upp hoppet exploderade det till något vansinnigt bra. Det var främst den rockige Ryan Adams kvällen till ära. Men stundtals saknade jag den lågmälde Ryan och låtar som HallelujahOh my sweet Carolina och My winding wheel


Det är väldigt tråkigt att en person fortsätter reta upp honom och gör att Ryan återigen får minnas Stockholm tack vare kommentaren "play summer of 69".

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas