Roskilde nästa?

Lite lagom sent, typ fem timmar före marsmånad är slut, känner jag mig redo att ta mig an uppgiften att skriva något för att göra ett försök vad gäller de där efterlängtade Roskildebiljetterna... kanske är jag trots allt lite väl sent ute men vad har man om inte hoppet.


Det är svårt att skriva något intressant. Det är lätt att hamna i snyftträsket eller då hade jag min värsta fylla. För festival är som en liten bubbla där allt kan hända och sen minns man tillbaka med nostalgi och längtar innerligt efter våren, sommaren och gröngräset med en ljummen vid sin sida. Och alla underbara människor som kryper ut ur sina vinterskal som valfärdar till en och samma ställe för att se ett visst band, för att uppleva stämningen, för att träffa en gammal kärlek eller kanske träffa en ny. Eller bara att hångla och kramas och dansa natten lång.


Jag längtar till att dansa natten lång. Mitt första Hultsfred var 2002, en sen festivalare. Jag möttes av den obligatoriska leran, ett lite lesset tält och så alla fulla men glada människor. Jag var lite pryd på den tiden, eller i alla fall mer än vad jag är idag. Och jag tänkte "vad är grejen med det här", men efter någon dag så flöt man in i viben. Jag såg väldigt mycket band, det är så det är sägs det ju, att man ringar in allt vad man vill se och springer från konsert till konsert, men ju vanare festivalbesökare man är desto mer öl och häng blir det än konserter. På den tiden drack jag inte öl... hmm undrar om det har något med saken att göra.


Det skulle dröja fram till Rassle 2004 innan jag verkligen kunde insupa festivalandet på det sättet jag tänker mig att det ska vara när man är på festival. Vädret var underbart. Det är genialt att ha mindre festivaler då man kan sitta i gräset och chilla framför scenen under spelningarna och sen behöver bara gå några meter för att hänga vid tältet eller ta sig lite mer öl. Sista kvällen den festivalen var jag glad och full. Några glada smålänningar bjöd på tutingar eller liknande... en liten hannawho, öl och sprit... Det ledde till en spyende men glädjespridande puppa som sprang runt i en sovsäck natten lång. Det var tider det :)


Det största hittills har varit Hultsfred 2005. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det och det var min första tanke för jag minns mest från den festivalen och genom den träffade jag en underbar pojk och jag fick se Nine Inch Nails och System of a down som jag velat se sen gymnasiet och det var grymt att se dem i RL.


Roskilde har jag aldrig varit på. När jag gick i gymnasiet var jag aldrig tillräckligt cool för att få hänga med på festival, men senare tog jag saken i egna händer och var funktionär och liksom taggade med när någon väl frågade om jag ville hänga med. Hittills har det bara blivit Hultsfred och Rassle för de ligger bäst i tiden, jobbar och sliter som så många andra men ibland drömmer man om att nu  när jag äntligen börjat gå på festival, ta och satsa lite högre lite större, Roskilde. Och i år spelar ju Placebo, Morrissey, Lady Soveriegn  och Guns n’ Roses (pojkar som man tycker om kan påverka en till att gilla de mest udda saker... men jag är ju en sucker för ballader så låtar som Rocket Queen, Patience och Since I don’t have you kan få vem som helst att vekna).


Mina vänner har velat att jag följt med till Roskilde 2004 och 2005, men en massa saker kom emellan och gjorde det en aning svårt att ta sig iväg. Därför hoppas jag på detta året, att få ett break och vara tokglad på exempelvis Roskilde. Kommer nog ta mig dit på ett eller annat sätt, men det vore softisch och vinna en biljett :) Min plan för denna festivalsommar är att vinna biljetter, nästa eller nästnästa tänker jag försöka spela i ett band (har ett som är på is men är på g) och så ska vi skicka ut demos och spela på en massa festivaler.


Hopp och drömmar saknar jag inte i alla fall :)

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas