Rapport från Brättne Brygga

Vi blev inbjudna till denna festival i Värmlands djupa skogar (mellan Arvika och Gunnarskog) av Christer Andersson. Han är en av drivkrafterna runt Brättne Brygga och evenemangen som är där. När och vad får man reda på via deras Facebook sida eller googla på Brättne Brygga.

Brättne Brygga eller bruk som det har varit producerade vedspisar i många år. Nu är det inte så längre och eldsjälar står bakom musikevent där till förmån för olika hjälporganisationer. Detta i en lugn och avslappad miljö nära naturen. Möjligheter för camping finns i skogen.

Den festival vi var på var för till förmån till skolprojekt i Malagiri, Nepal. Alla artister spelade utan arvode.

Festivalen var över två kvällar, med många artister från olika delar av närområdet. Jimmy Nordin från Gävle, Roy Lönnhöiden från Norge,  och DanKos Hat från Karlskoga var där.

Musikgenrer som blues, country, folkmusik och progg med mera spelades och vi i publiken fick bara paus när ljudteknikerna hjälpte nya band till rätta. Publikantalet låg uppskattningsvis, för båda kvällarna tillsammans, på ca 250 personer. Liten men naggande god var denna festival och för den som gillar många olika musikgenrer är den att rekommendera VARMT. Snäll mot plånboken är den också, bara 200 kr för två kvällar fullspäckade med fin musik och underbar stämning.

Vi tackar alla som orkar hålla i gång eventen på Brättne Brygga med en tummen upp och vi ses nästa år. Vi stortrivdes (som alla andra).

/Kirsten (Kitty) Jansson och Christer (Ch) Österberg


Hitta ett jobb hos LeoVegas