Pretzeltown bandtävling och övrigt

En av sommarens sista festivaler blir sköna Pretzeltown i Södertälje. Den ligger vid vattnet nära pendeltåget så för mig som Stockholmare så är det en runt knuten resa. Festivalen har blivit lite av en favoritfestival, sommarens sista möjlighet kolla in grymma band och ta en öl nere vid bryggorna. Helt gratis är det också. Pretzeltown har vaknat till liv på riktigt och de har gett ut både nya artister och en tävling för att rösta fram ett band för festivalen.

Det är 3 nya band de lagt ut och erkänt bra livebandet Sverigestora Johnossi toppar bland de senaste banden. Den nästan sakrala poppoeten Jonathan Johansson kommer även han spela och Stockholms punkrockarna The Judas Bunch är även de spela. The Judas Bunch är riktigt härlig rak punk och en spelning jag inte missar.

Även bland de band de lagt ut i släppet innan finns det en hel del skoj, framförallt inom punken för mig som har ett punkhjärta. Proggpunkiga Fagerstabandet Bruket kan nog få till både svett och sväng. Baboon Show har både råös, grymma melodier och arga budskap varesej det handlar om regering eller sofo och gör i allmänhet jävligt bra liveuppträdanden. Mimikry är ett klassiskt band bland de mer melodiska punkbanden som kom runt trallpunkvågen, de är ett rutinerat liveband.

En skön soppa av Dublin/Köping och Stockholm står Sir Reg för, Celtisk punkrock/folkmusik som får en att vilja ha en Guiness på en pub på Irland. Bandet består både av moderna rockinstrument som bas/gitarr och irlänska tradiotionella flöjt och mandolin. Mer traditionellt irlänskt än tex de hårdare banden från Boston som tex Dropkick Murphys, påminner snarare om Flogging Mollys. Ingen konsert man går hem från man vinglar. Ett punkigt band med amerikanskt tema är Kitty and the Sea som är från Sverige men gör stökig musik inom country med influenser från Patsy Cline till X-ray Spex.

Riktig bra syntpops-indie med Göteborgsbandet Greta and the one nightstand, riktigt skön sångerska som nästa påminner lite om Abba-Agneta, kanske är allt annat än en komplimang för ett modernt indieband idag men jag gillar det, defenetivt ett band jag inte kommer missa. Ett Stockholms band som även de har elektroniska toner, lite mer åt synthållet är Stygg.

Bland de mer klassiska och melodiska rock banden så spelar 13 Chaos street lite grungeaktig med lite Alice in Chainstoner, Stockholmarna Vanessa spelar alternativrock. Bandet Rocknroll Allstars är precis vad de låter som, passande namn. Rockn'roll är det.

Det finns även en hel del inom hårdare rocken, metal och deathband som kan vara värt att se, just inom de genrerna är jag inte särskilt kunnig. Men för att nämna några så är Halmstadsbandet Aim for murder klara, de spelar deathmetal, även bandet Soreption spelar klassisk döds med mörk röst. Grimners metal har melodier och influenser från folkmusiken och gamla traditioner. Remasculate har mer gasen i botten och spelar grindcore i 190. Lägre tempo med metalbandet In mourning. För den som gillar scenshower kanske Pyracanth kan överaska då de ibland både har eldshower och soloperformanceartister på scen utöver sin metalmusik. Metal mer åt trashhållet står Dimmz för. Det blir även blackmetal, Dark forest of north från Sigtuna spelar snabbt med mörka teman.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas