Offra sig för konsten?

Ibland är det skönt att tekniken går framåt eller att artister vågar mer. Exempelvis som när en sådan ”smal” artist som Four Tet både vågar släppa en musikdvd med hela skivan fast i videoformat med varsin regissör för varje spår som fått tolka valfritt. Tydligen har ju Death Cab For Cutie gjort samma sak – ny medier ger fantastiska möjligheter. Läste t.ex. om en kille idag som skall släppa en långfilm för bio som är inspelad med ENDAST kameror från mobiltelefoner. Tydligen gick produktionen på en miljon (vet inte om det var dollar eller kronor iåfs) för åtta dagars arbete med tre mobiltelefoner och helt enligt dogmaregler. Kan ju diskuteras om det var värt det..

Kaizers Orchestra har äntligen släppt sin livedvd inspelad på Vega i Köpenhamn (Deras personliga fotograf har vissa privilegier). Denna är något som skall inhandlas så snart jag har pengar, tillsammans med Muse senaste livedvd som släpptes i Januari.

Såg dessutom förvånansvärt nog att Skinny Puppy har släppt en dvd från sin senaste turné. Personligen jag gillar ohGr betydligt mer men det kan inte hjälpas. En lite rolig detalj angående just SP är att jag hade sommarjobb på Volvo för två år sedan, under en lunch börjar vi diskutera musik varpå en av de mest brattiga 30åriga finansbrudar jag någonsin stött på säger såhär: ”Asså, jag var ju på nån svartklubb på 80talet här i Göteborg och såg något riktigt konstigt band, ehhh... tror de hette Skinny Puppy.” Sådant där händer inte!

Det finns ju rykten om Einsturzende Neubautens lekar med molotovs under någon konsert vid Prippsbryggeriet för herrans många år sedan med, vissa artister får verkligen inte nog. Genesis P-Orridge från det riktiga kultbandet Throbbing Gristle åkte ju på en husrannsakan för några år sedan för att de misstänkte att han hade barnpornografi gömt i huset, något han tydligen tyckte var kalasbra idé att ha som flimrande scener i bakgrunden under deras spelningar - han är inte längre välkommen till Storbritannien.

Jag minns även att en vän berätta om ett band som brukar experimentera med att skicka ström genom kroppen och spela in de ljud de fångade upp, oftast slutade de med att de spydde och började skaka och må dåligt, men det gäller kanske att offra sig för konsten? Vilket leder vidare mig till Kraftwerk som tydligen hade sådana hemska frekvenser under vissa spelningar att folken närmast högtalarna började vomitera, lustigt.

Åter till tekniken måste jag säga att jag gillar hur musik och spelar mer roll inom tvspelen. Senast förra veckan (jag erkänner, jag är seg) så märkte jag att det finns en 8(!!!)cd-box till GTA: San Andreas, för att inte tala om Amon Tobins mästerverk till Splinter Cell:Chaos Theory. Jag tycker nästan det är värt att skaffa xboxen bara för det spelets musik. Fast annars kanske piratebay kan ge mig vad jag behöver..

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas