Nu börjas det.


Det känns som att varje års upplaga av sveriges största festival har några givna band som kommer att offentliggöras förr eller senare under vintern/våren..
Men det här året är det annorlunda.

När jag resonerar givna kontra ogivna bokningar så räknar jag inte in de praktiska förutsättningarna som spelar en otroligt stor roll för om ett band/en artist ska kunna komma till festivalen eller ej.
Nej resonemangen rör snarare de känslomässiga barriärerna om vad som känns rätt eller fel i tiden.

2004 var det enligt min mening Bright Eyes, Marit Bergman, Broder Daniel, Air och Danko Jones som kändes helt uppenbara. Det var dom banden jag visste innerst inne skulle komma.  


2005 låg det uppenbara i att System of A Down, The Hives, Håkan Hellström & The Mars Volta kom till festivalen. SOAD var kanske en av de mest uppenbara någonsin.


2006 kom Phoenix, Hello Saferide, The Strokes och In Flames som på en beställd räksmörgås.


Det kanske är lätt att resonera såhär i efterhand men jag kan verkligen inte minnas ett år då det varit så svårt att förutspå bokningar. På måndag ska tydligen 4 Hawai-akter offentliggöras. Och jag kan inte ens tänka mig en enda. Jo, kanske.
Men denna vågar jag inte avslöja.


Ett som är säkert är i alla fall att det kommer att gråtas glädjetårar på måndag. Samtidigt kommer människor slå näven i tangentbordet av besvikelse, andra tar det bättre och väntar tålmodigt på nästa släpp.
Jag är sjukt förväntansfull, för ett som är säkert är i alla fall att sveriges största festival inte blivit gammal och grå. Snarare lite äldre och lite vettigare, jag litar på rockparty och Janne Kleman.
Viva La Hultsfred alá 07 . . .


  

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas