Myspace - musikälskarens paradis

Efter lite passivitet här på festivalinfo bland annat på grund av semester samt ett brutet ledband i tummen känner jag att det är dags att ta upp skrivandet igen. I dagens blogg tänkte jag hylla den fantastiska sidan Myspace. För alla Er som inte vet så är Myspace världens största community med idag 72 160 167 användare från hela världen. Det jag tänkte lägga krutet på är den delen som kallas "Myspace Music". Här lägger artister och band, kända eller okända upp en egen sida och laddar upp max 4 låtar som alla användare plus oregistrerade användare får tillgång till att lyssna på och i vissa fall även ladda ner.


Sökfunktionen får ett stort plus då man kan specificera sin sökning efter genre och land eller söka direkt på namn. Det går även att söka på inspirationskälla eller "sounds like", vilket innebär att man lätt hittar artister eller band som låter som ens idoler. Den här typen av marknadsföring skulle jag säga är den absolut bästa för okända artister och band att snabbt nå ut till en publik, bara man anstränger sig lite. Ett knep som jag märker att många band använder sig av är att dom går in på något känt bands sida som låter ungefär som deras musik och marknadsför sig till vännerna där och på så sätt når man ut till rätt publik direkt. Varje dag får jag nya vännerförfrågningar från kända samt mindre kända artister och band som hittat mig på det sättet. Dom vill att jag lyssnar på deras musik och sedan skriver vad jag tycker. Genom detta har jag funnit väldigt många talanger som jag tror kan slå igenom en vacker dag. Har även fått bra kontakt med några stycken som jag skriver med nästan dagligen. Så själv anstränger jag mig inte för att leta nya band eller artister utan dom hittar mig istället tack vare att jag har en egen sida och är aktiv på Myspace.


Jag tar ett exempel på en tjej från England vid namn Tessa Bickers. Hon är en vanlig tjej som jobbar inom radio i England och håller på med musiken vid sidan om. Hon hittade till min sida genom Heather Novas Myspace och presenterade sin musik för mig på ett personligt sätt. Jag lyssnade och fastnade direkt för hennes musik och idag har vi ganska bra kontakt. Hon har bland annat släppt en skiva som hon ska skicka hem till mig.


Själv upptäckte jag Myspace i somras genom en kompis och idag är jag helt fast. Det tar lite tid att lära sig alla funktionerna i början då Myspace är lite mer avancerat än andra communitys, men ge det lite tid bara. Kan man html finns det inga som helst begränsningar på hur din sida kan se ut. För alla som inte är så insatta i html finns det en hel del html editors till Myspace där man klickar i vad man vill ha för bakgrund, text och färger så generar sidan alla koder som du sedan bara kopierar och klistrar in i inställningen för profilen. 


Så om du vill komma dina idoler närmre, bredda din musiksmak samtidigt som du hittar nya vänner från hela världen så ska du skaffa dig en egen sida på Myspace.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas