last.fm ser din själ

För er som inte använder eller ens har hört talats om last.fm (f.d. audioscrobble) så är det verkligen på tiden. Ännu ett steg i frivillig bevakning av ens vanor på internet men också ett helt fantastiskt verktyg. Last.fm loggar all musik du lyssnar på och bygger statistik och rekommenderar sedan vidare dig till vad andra lyssnare med samma smak lyssnar på. Genresystemet som dessutom är kopplat till en webradio gör att man ibland kan hitta säkert ett tjugotal nya bra artister på bara en enda dag.

Problemet är att ibland verkar systemet få fnatt, eller så lyssnar folk med samma smak som mig på lite bisarra inslag ibland - för cirka två veckor sedan rekommenderades jag nämligen Shakira. Om ni kan få ihop det med resten av min musiksmak så skall ni få Nobelpris: http://www.last.fm/user/rikardjonsson/.

För övrigt gjorde Red Sparowes som jag nämnde i mitt första inlägg ett pressuttalande nu i dagarna. Tydligen hade någon vänlig själv stulit i princip hela trumsetet, förstärkare och lite annat småkrafs efter deras Stockholmsspelning. Skandal säger jag.

You must be logged in to comment on blogs! Inte registrerad? Du kan göra det här


Hitta ett jobb hos LeoVegas